„Kahjuks elab meie loomaaed koos kogu maaga üle raskeid ja hirmsaid aegu. Mitte kunagi pole meil olnud nii raske. Selles olukorras on meil tekkinud tohutu probleem – finantseerimise praktiliselt täielik puudumine. Kui äärmuslikke meetmeid tarvitusele ei võeta, algab järgmisel nädalal mitte milleski süüdi olevate loomade suremine. Meie hoolealused ei võitle võimu eest, nad ei jaga mingeid poliitilisi vaateid, nad tahavad lihtsalt elada. Iga linlane võib aidata loomi päästa. Selleks on vaja tulla lihtsalt loomaaeda ja osta pilet,“ öeldakse Harkivi loomaaia veebilehel avaldatud pöördumises UNIAN-i vahendusel.

Mitteametlikult levib Harkivis informatsioon, et linn eraldas loomaaia ülalpidamiseks vajaliku raha õigeaegselt, kuid see läks linnakassast mingite teiste kulude katteks. Ametnike vastutustundetuse tõttu võivad seetõttu ohvriks langeda loomad.

Olukorra muudab raskemaks see, et tiine emaelevant on iga hetk poegimas. Talle on kiiresti toitu vaja. Kahekuuse karupoja ema juba hülgas – pojale pole midagi süüa anda. Karupojale ostavad süüa loomaaia töötajad omast taskust.

Appikutsega rahva poole esineti neljapäeva keskpäeval. Mõne tunni jooksul loodi spetsiaalne veebileht loomaaia abistamiseks.

Loomaaia päevane piletitulu kasvas 400 grivnalt (32 eurolt) 4000 grivnani (320 euroni). Paljud inimesed ostavad mitukümmend piletit ja jagavad neid tänaval. Inimesed toovad loomaaeda toitu.