Ainuke probleem on see, et kuigi USB 3.0 kasutavad seadmed on juba aastaid kättesaadavad, on valdav osa kasutajatest endiselt truud vananevale standardile 2.0.

See võimaldab palju tagasihoidlikumat andmekiirust kui USB 3.0, eriti paljudel õnnetutel juhtudel, kui näiteks mälupulk on madala kvaliteediga, jäädes 2.0 teoreetilisest tippkiirusest kaugele maha.

USB 3.0-le kolimine tundub mõistagi liigse kulutusena, kui kasutad ikka veel 2.0 toega emaplaati ja väliseid andmekandjaid.

Lähemas tulevikus tekib siiski lisapõhjuseid, miks astuda 3.0 põlvkonda, isegi kui selleks peab spetsiaalselt raha kulutama.

Esiteks on tulekul uuendus Type-C, mis lisatakse nii standardile 3.1 kui ka 2.0-le. See võimaldab lõpuks ometi USB-kaabli ühendamisel "hooletuks" muutuda, kuna sobima hakkab see mõlematpidi, mitte ainult ühel viisil.

Type-C konnektor on 2.0 omast pisem, võrreldav 2.0 Micro-B'ga (kasutusel enamuses mitte-Apple'i-toodetud nutitelefonidest). Tulevased nutiseadmed saavad seega siinkohal võimaluse taas kõhnemaks ja pisemaks muutuda.

Type-C-otsaga juhet ei saa paraku lihtsalt juba olemasolevasse USB-pesaga seadmesse toppida, vähemalt mitte iga toote puhul.

Selle avitamiseks saab hankida siiski odava üleminekuadapteri – või lihtsalt lõpliku 3.0 leeri kolimisega natuke oodata. Seda umbes 2014. a keskpaigani, kui Type-C omandanud (USB 2.0/3.1) seadmed peaks turule jõudma.

Type-C võimaldatav andmesidekiirus on sama, mis USB 3.1 puhul: 10 Gbit/s. Nii et puhtalt kiirusekasvu nimel üleminek kulutusi ei vääri.

Teine oodatud lahendus on Power Delivery, mis saabub samuti standardi 3.1 koosseisus ning muudab laadimised ja samal ajal andmevahetuse USB kaudu seniseks paindlikumaks.

See laiendab nutiseadmete valikut, mida on üldse mõistlik USB kaudu laadida, kui ka üldisi võimalusi. Idee on luua võimalus ükspuha mis seadme abil teist seadet laadida, kui mõlemad kasutavad USBd.

Näiteks saab laadida välise monitori abil sülearvuti akut, kuna elekter liigub mõlemas suunas. Ja energiatarve on reguleeritav, näiteks vähendad andmete ülekandeks akulaadimiskiirust ja tõstad seda taas ülekande lõpedes.

PD-toega jaotur hoolitseb ka selle eest, et süsteemi saaks ühendada mitu seadet, ilma et energianõudlikum (sülearvuti) ohustaks hapramat ja vähem nõudvat (nutitelefon).

Power Delivery toega emaplaate tuleb oodata siiski kauem kui Type-C-d, nimelt vähemalt 2015. aastani.