Facebook Home on kaval rakendus, mis laseb Facebookil haarata võimu teie telefoni üle, s.o seab primaarseks kõik Facebookiga seotud protsessid nagu sõnumid, staatuste muutused jms, kirjutab Photopointi ajaveeb.

See võimaldab Facebooki-kontaktidega sujuvalt suhelda, nt sõnumitele vastata teistest rakendustest väljumata. Näiteks ei pea te katkestama kurjade lindudega kaklemist, vaid võite oma sõprade tobedatele teadetele vastata mängust väljumata.

Ühtlasi kuvab see rakendus telefoni avalehel tarbetute vidinate (nagu kell, kalender või ilm) teie Facebooki-seina.

Kui Facebooki padufännide jaos on ilmselt tegu imelise lahendusega, siis terve mõistusega kodanikul aitab see välja peilida oma tutvusringkonnas tegutsevad sotsiopaadid. Piisab, kui heita pilk tuttava telefoni avalehele ja kohe on selga, kas see kodanik leevendab oma üksindust ja hinges valitsevat tühjust virtuaalse suhtlusega või ei.

Ehkki juba mõnda aega liikusid netis kõlakad, et Facebook tuleb välja päris oma telefoniga, siis päris nii see siiski ei läinud. Küll aga tutvustati Facebook Home'i installeerituna HTC uuel tootemudelil HTC First, mis läheb ka jaemüüki eelinstalleeritud Facebook Home'iga.

First on oma näitajate poolest paraku alla keskmise telefon. Piisab kui öelda, et seadmel on vaid 1,4 GHz kahetuumaline protsessor, 1 GB muutmälu ja 5 MP kaamera (ei-ei, need ei ole Ultrapikselid).

Ainukeseks müügiedu tagavaks argumendiks võiks olla ülimalt odav hind. Väike otsing andiski teada, et Suure Lombi taga saab antud telefoni koos lepinguga kätte vaid 99 rohelise eest.

HTC First pole siiski esimene kontakt Facebooki ja HTC vahel, vaid pigem märk kestvatest tunnetest. Alles see ju oli, kui pöidlameeste ja -naiste rõõmuks nägi ilmavalgust HTC ChaCha, millel on ju suisa füüsiline klahv Facebooki-ühenduse tarvis.

Kodumaistele ettevõtjatele käiks siin välja idee ka kodumaisest odavast rahvatelefonist Delfi kommentaaride tarvis. Või siis kasvõi Delfi Home rakendusest, mis tuleks juba kommentaarigeneraatori või eelseadistatud kommentaaridega kasutaja elu kergendamiseks.