Koos uue lahendusega jõuab kasutajateni ka Elioni uuenenud nutiTV keskkond.

Uus lahendus on välja arendatud Elioni nutiTV ja Samsungi 7. ja 8. seeria 2012. aasta Smart TVde mudelite jaoks. Uus lahendus võimaldab digiboksita kasutada kõiki Elioni nutiTV teenuseid – vaadata telekanaleid, laenutada videoid, kasutada salvestamise ja kordusTV teenust ning kuulata digitaalseid raadiokanaleid. Samsung plaanib teha Elioni digiboksita lahenduse kättesaadavaks kõigis oma 2013. aasta Smart TV mudelites ning alustada sarnase lahenduse loomiseks koostööd televisiooniteenuse pakkujatega üle maailma.

Joseph Jeongwoo Kim, Samsung Electronics Baltikumi president: „Uus lahendus, mis ühendab digiboksivaba televisiooniteenuse ja mitmed teised Smart TVsse integreeritud teenused, võimaldab Samsungil hoida oma tegevusvaldkonnas kindlalt innovaatori positsiooni. Uue lahendusega saavad Elion ja Samsung pakkuda inimestele uudset teleri vaatamise kogemust ning tutvustada maailmale täiesti uut äriideed, mis hakkab peagi üle maailma levima. Meil on äärmiselt hea meel, et see lahendus loodi just Eestis ning et eestlased on esimesed maailmas, kes seda olulist muudatust kogevad.“

Kalev Reiljan, Elioni tehnoloogiaüksuse juht: „Kui me Samsungiga uut lahendust septembri alguses IFA messil Berliinis ja IBC näitusel Amsterdamis näitasime, tulid mitmed suured telekomiettevõtted meie juurde ning tundsid huvi, kuidas me selle lahenduseni jõudsime ning kuidas nad saaksid seda ka oma klientidele pakkuda. See on meie arendustiimi jaoks väga suur asi, et saame teha koostööd oma valdkonna edukaima ettevõttega ning seeläbi oma klientidele midagi täiesti uut ja erilist pakkuda.“

Koos uue lahendusega jõuab kasutajateni ka Elioni uuenenud nutiTV keskkond, mille loogika, navigatsiooni ja välimuse disainimisel on katsetatud maailma parimat praktikat selles vallas. Teiste Elioni nutiTV klientideni jõuab uus kasutajakeskkond 2013. aasta aprillis Motorola digiboksidega. Samsungiga loodud uut lahendust koos uuenenud nutiTV keskkonnaga saab tänasest proovida kõigis Elioni poodides.

Käesoleva aasta III kvartali lõpuks kasutas Elioni nutiTVd üle 150 000 pere. Elioni turuosa kaabeltelevisiooni turul oli II kvartali lõpuks 42%. Eelmise aasta jooksul kujunes Elionist suurim TV-teenuse pakkuja Eestis ning liidripositsioon on säilinud.

Uuringufirma GfK Retail and Technology andmete kohaselt müüdi Eestis 2011. aastal umbkaudu 78 000 televiisorit, 2012. aastal on turumaht eeldatavasti 85 000. Nutitelerite populaarsus on kasvanud Eestis võrreldes eelmise aastaga kaks korda, kusjuures ligi pooled müüdud teleritest kannavad Samsungi brändi.

Elioni ja Samsungi lahendust esitleti esmakordselt Euroopa suurimal koduelektroonika messil IFA, Berliinis 31. augustist 5. septembrini.