Teadlased, sh NASA astronoomid on aga üha enam mures, et osa inimkonnast võib filmilegendide põhjal peast segi minna. Varem on nad pidanud ümber lükkama võimaluse, nagu mingisugune planeetide asetus võiks tuua esile üleilmse kataklüsmi, ehk teisiti öeldes selle, mida mainitud filmis eriti uljalt esitleti.

Ka nüüd levival legendil, nagu mingi irdplaneet, nimega Nibiru võiks ootamatult Maad tabada, on kindel algupära, nimelt mõtles selle välja aserbaidžaanlasest ulmekirjanik Zecharia Sitchin. Kui oleks mingi planeet, mis meid tänavu ähvardaks tabada, oleks see juba ammu olnud kõigile nähtav, suuruselt kolmanda helendava objektina Päikese ja Kuu järel, teatab NASA.

Sitchini ulmest on innustust saanud mitmed veidrad liikumised, näiteks ka raeliidid. Maailmalõpuhullustuses haaratakse aga kinni igast võimalikust ohust, sest osa inimestest ei või ju uskuda, et ulmekirjanduses või ulmefilmides kajastatav võiks mitte tõele vastata.

Kohe kui NASA avastas hiljuti oma tähest lahus liikuva planeedi, haarasid maailmalõputeoreetikud sellest kinni ja kuulutasid, et kurikuulus Nibiru olevatki leitud. NASA kinnitab, et ei ole. Too planeet ei liigu kohe mitte siiapoole.

"Nibiru ja teised legendid isemeelsetest planeetidest on vaid internetipettus. Pole mingit faktilist alust nendel väidetel," teatab NASA. "Kui Nibiru või Planeet X oleks tõeline ja ta oleks suunatud kokkupõrkele Maaga 2012. aastal, oleks astronoomid saanud seda jälgida enam kui aastakümne ja ta oleks juba praegu taevas palja silmaga nähtav."

"Viimane suur kokkupõrge kosmilise kehaga tabas Maad 65 miljonit aastat tagasi, mis suretas välja dinosaurused," levitab ka NASA ühte teist legendi. Praegu pole näha isegi ühtki suuremat meteoori või asteroidi, mis võiks Maale otsest ohtu kujutada.