1930ndatel oli Stanfordi ülikool professionaalne kogukond, kuhu tudengitel polnud pärast kõrgkooli lõpetamist võimalik erialasele tööle jääda. Seetõttu otsustas Strandfordi ülikooli elektrotehnika professor Fred Terman arendada Silicon Valleysse uue raadio-tehnoloogia keskuse ning julgustas enda tudengeid sinna asutama ka ettevõtteid.

Kuna Stanfordil oli sel ajal ka majandusraskusi, rentis ülikool eesotsas Fred Termaniga osa ülikooli maast 99 aastaks kõrgtehnoloogia ettevõtetele. Veerand sajandi pärast hakati seda otsust kutsuma Silicon Valley nurgakiviks. Silicon Valley mõiste ilmus esimesena 1971. aastal Don C. Hoefleri kirjutatud artiklites, mis avaldati nädalalehes Electronic News.

Silicon Valley professionaalse kogukonna arengu läbi muutus piirkond kõrgtehnoloogia regiooniks, kus erinevad silmapaistvad IT-lahendused alguse said. Nii näiteks arendati 1912. aastal välja esimene globaalne raadioside süsteem ja 1971. aastal esimene mikroprotsessor - 4004-chip, Intel - ning 1976. aastal esimene personaalarvuti – Apple-1, Apple Computer.

1980. aasta detsembris algas PC revolutsioon, kui toimus esimene Apple’i avalik aktsiaemissioon. Emissiooni tagasid Morgan Stanley & Co ja Hambrecht & Quist 4,6 millioni aktsia ulatuses hinnaga 22 dollarit aktsia kohta. Kogu emissioon märgiti täis ning seeläbi tõusis Apple’i avalik esmaemissioon suurimaks avalikuks pakkumiseks pärast Fordi 1956. aasta emissiooni.

1995. aastal algas Silicon Valleys www-revolutsioon, mil 16 kuud tegutsenud Mountain View ettevõte Nescape Communications Corporation korraldas avaliku aktsaemissiooni, mille läbi emiteeriti 5 miljonit aktsiat ning pärast mida jäi veel 33 miljonit aktsiat ettevõtte juhtidele, riskikapitalistidele ning teistele varastele investoritele. 10. augustil sulgunud aktsia börsihinna järgi tõusis ettevõtte väärtus 1,96 miljardi dollarini, mis tegi sellest senise ajaloo suurima emissiooni.

Viimase 15 aasta jooksul on Silicon Valleys sündinud maailma ühed edukaimad ettevõtted ning regiooni elanikkonna arv on suurenenud ca 20 protsendi võrra. Samas on ka Silicon Valleys kõikunud töökohtade arv, mis 2011. aastal on taas samas suurusjärgus kui 1995. aastal, mis asutati Yahhoo ning mis alles eelnes Google’i sünnile.