Enamik tänaseid veebi- ja TV-teenuseid eeldab sujuvaks toimimiseks väga head ja kiiret internetiühendust. Valguskaabel on kogu maailmas hea ja kiire internetiühenduse jaoks uusim ja levinuim tehnoloogia.

Ülikiire internet (allalaadimiskiirusega 100 Mbit/s, üleslaadimiskiirusega 20 Mbit/s)  on kasulik eelkõige nendele inimestele, kes kasutavad majapidamises ühel ja samal ajal mitmeid erinevaid internetiühendusega seadmeid (arvutid, tahvelarvutid, nutitelefonid), laevad üles ja alla suuri faile ning vaatavad veebipõhist televisiooni või videoid.

Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan ütles, et kvaliteetsel ja väga kiirel internetil on mitmeid eeliseid, kuid eelkõige on see mugav ja kiire viis suhtlemiseks, meelelahutuseks ning töö tegemiseks.

"Tänavu oleme märganud internetitarbimises trendi, et kliendid on hakanud eelistama kiiremat internetti," ütles Reiljan. "Pakume oma klientidele võimaluse korral sama tasu eest kiiremat internetti - kui klient on ühendatud ülikiire interneti võrguga, saab ta valida kõige kiirema ühenduse ning hind jääb samaks, mis aeglasema ühenduse puhul."

Elion investeeris 2011. aastal ülikiire interneti võrgu arendamisse üle 10 miljoni euro. Selle aasta jooksul on Elion ühendanud ülikiire internetiga peaaegu kõik maakonnakeskused, uude aastasse jäävad vaid Valga linna võrguarendustööd. Ülikiire interneti võrgu rajamist alustati peamiselt korterelamute piirkondadest suuremates linnades Tartus, Pärnus ja Tallinnas.