“Saime pikendada oma garantiid viie aastani, kuna meil on põhjust Peugeot autode kvaliteedis üha kindlamad olla, ja soovime, et ka meie kliendid saaksid tunda end autoomanikena veelgi kindlamalt. See on osa meie püüdlustest teha Peugeot’ga sõitmine soodsamaks ja mugavamaks,” ütles KW Bruun Baltic müügi-ja turundusjuht Rasmus Tali.

Selleks, et tagada kasutajatele parem kvaliteet, võttis Peugeot paar aastat tagasi kasutusele uue kvaliteedi testimise programmi, mis tähendab, et uued mudelid on testitud ja kontrollitud viimse detailini ning veelgi põhjalikumalt enne müükipanekut, selgitas Tali. Sõidukite testiperioodi pikendati kolm korda – varasema 1 000 000 kilomeetri asemel testitakse nüüd autosid 3 000 000 km enne kui uus mudel seeriatootmisse lastakse.

“Kõik auto komponendid on testitud äärmise hoolikusega ning ekstreemsetes tingimustes, et tagada maksimaalne usaldusväärsus ning vastupidavus,” ütles Peugeot tootejuht Frédéric Templer.

Peugeot Eesti järelturustuse juhi Andrus Seaveri sõnul on tulemusi ka juba näha: “Tänu eriti hoolikale testimisele ja kvaliteedikontrollile on vähenenud ka autode arv, mis lähevad garantiikorras parandamisele – alates 2007. aastast on indeks langenud kolm korda”. Seda tõestas Euroopa juhtiv autoorganisatsioon ADAC sel kevadel avaldatud iga-aastases sõiduki rikete statistikas, mille tulemusena selgus, et Peugeot on väga kvaliteetne auto.

ADAC’i 2010. aasta ülevaade põhines möödunud aastal käsitletud 4,25 miljoni rikke analüüsil.

„Süstemaatiline kvaliteedikontroll on silmnähtavalt parandanud ka autoomanike hinnanguid Peugeot mudelitele, mis peegeldub Peugeot turuosa kasvus Eestis ja Lätis,“ ütles Tali.

Uus garantii kehtib viis aastat või kuni täitub 100 000 kilomeetrit ning käib kaasas autoga ka siis kui autoomanik peaks vahetuma, esimesed kaks aastat on läbisõidupiiranguta. Garantii koosneb kahest osast: 2-aastane tootja lepinguline garantii + 3-aastane KW Bruun Baltic OÜ täiendav garantii. Kõikidel autodel on lisaks ka viieaastane Peugeot ööpäevaringne autoabi võimalus, 12-aastane korrosioonivastane garantii ning kolmeaastane värvigarantii. Uus laiendatud garantii ei kehti elektriautode, taksode, hädaabi sõidukite ja kaubaautode puhul.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!