Transrasvad ehk pikemalt öeldes transrasvhapped on teatavad tahked rasvad, mida leidub näiteks margariinis, küpsistes, kookides ja kiirtoidus, vahendavad
.

Mõnede uuringute järgi võivad transrasvad kahjustada südame-veresoonkonna tervist. Näiteks suurendavad transrasvad veres niinimetatud halva kolesterooli hulka ja vähendavad niinimetatud hea kolesterooli hulka.

Harvardi tervishoiukoolis töötavad meedikud Dariush Mozaffarian ja Meir Stampfer kirjutavad Taani ja New Yorgi kogemust näiteks tuues, et transrasvade kõrvaldamisest ei kannata toidu kättesaadavus, hind ega maitse.

Nad väidavad, et kui transrasvade tarbimist vähendada ühe protsendi võrra, jääks ainuüksi Inglismaal igal aastal ära 11 tuhat infarktijuhtu ja päästetaks 7000 inimelu.

Briti ajakirjanduse teatel nõuavad transrasvade kõrvaldamist paljud tervisespetsialistid.