Lascaux' koobaste rahvusvahelise teaduskomitee juht Marc Gaulthier ütleb, et koopa klimaatilised olud on alati muret valmistanud, kuid nüüd on temperatuuritõusu tagajärjel koopas õhu ringkäik peatunud ja see raskendab seisukorda veelgi, vahendab
.

Isegi teadlaserühmade koopasseminek on seotud riskiga, sest nende kohalolu tõstab seal nii niiskustaset kui ka temperatuuri, mis omakorda võib soodustada mitut liiki seente, vetikate ja bakterite kasvu.

Veiseid, kaslasi ja muid loomi kujutavate piltide säilimisel on peale temperatuuritõusu ohuteguriks ka koopaseina kivimite keemiline koostis.

Päästekavasid on kaks: esiteks, rajada koopasse temperatuuri reguleerimise süsteem, ja teiseks, pritsida sinna mikroorganisme hävitavaid mürke.

Praegu on Lascaux' koobas täielikult suletud, lootuses, et omaette jäetuna suudab sealne keskkond mõnevõrra ise paraneda.

Turistid ei pääse koopasse juba alates 1963. aastast, kuid lähedusse on ehitatud koopa ja selle seinamaalingute täpne koopia, mis toimib võimsa turistimagnetina.