„Aastaid on Eesti IT firmad veiniklaasi või õllekannu taga arutanud, et küll oleks ikka õige tegu firmade jõud ühendada ja midagi suurt ära teha. Enamasti on need ideed sinnapaika ka jäänud,“ ütleb oma blogis Microlinki juhatuse esimees ja IKT demokeskuse juhatuse liige Enn Saar.


„Projekt sai hoo sisse 2006. aasta lõpus, kus MicroLinki uue maja ruumide paigutuse planeerimisel selgus, et uutes ruumides jääb veidi vaba pinda, kuhu kohe alguses ei ole kolimas ühtegi osakonda. Idee kogus hoogu ühel workshopil koos GNT ja HP’ga. 20. märtsil 2008 avati peaministri visiidi käigus Eesti IKT showroom Ankaras. Nii see idee arenes ja kasvas,“ kirjeldab Saar demokeskuse arendamise esimesi samme.



Demokeskuses on esitletud Eestis välja mõeldud põnevaimad lahendused, austades SAIS kooliastumise keskkonnast ja lõpetades Skype, Maa-ameti ja e-kooli lahendustega.


Demokeskusel on praegu kakskümmend kaheksa partnerit ning ühinema oodatakse kõiki põnevate ideedega ettevõtteid.


Kui osaliste nägemuse kohaselt on meil piisavalt nutikaid ideid, siis nende maailmaturule viimise osas on võimalustekohaselt abistamas Microsoft, HP ja Sun Microsystems, kes kõik on Eesti infotehnoloogia lahendustega ühel või teisel viisil kokku puutunud.


Esimesel aastal oodatakse demokeskusega tutvuma 1000 välismaist ja 1500 kodumaist professionaalist huvilist.


Järgmiseks suuremaks väljakutseks demokeskusele on 2010. aastal Šanghais toimuva World Expo näituse kokkupanemine.