Saatejuht Kristjan Hirmol olid külas TalTechi ärikorralduse instituudi dotsent Karin Reinhold ja sama instituudi vanemlektor Aive Pevkur. Saates käsitleti kriisijuhtimise erinevaid tahke ning külalistel oli kaasas käsiraamat väikeste ja keskmise suurusega ettevõtetele ja nende juhtidele.

Saatejuht meenutas peaminister Kaja Kallase antud intervjuud, kus ta nimetas eelmist aastat kokku võttes kõige olulisemaks sõnaks sõna „kriis”. Kuidas on nii juhtunud, et meid on väga lühikese aja jooksul mitu kriisi samal ajal tabanud? „Tundub, et kriisid käivad lainetena. Meid valmistatakse ette, tulevad mingid signaalid, et kriisid hakkavad vaikselt saabuma, ja siis korraga ongi need käes ning me peame neile reageerima. Praegu on käsil mitmikkriis – pandeemiakriis on lainetena viimased kaks aastat, algas Ukraina sõda ja samal ajal saame rääkida veel energiakriisist, inflatsiooni kõrgest määrast,” tõi Karin Reinhold näiteid ning lisas positiivse aspektina selle, et kriisidega tegelemine toob meid mugavustsoonist välja.

Kas kriisidel on laiemalt vaadates kombeks esineda ühekaupa või on üks alati teise mõjutaja ja/või põhjustaja? Aive Pevkur ütles, et sellist asja nagu ainult üks kriis ei ole olemas. Kriisidest räägitakse väga erinevatel tasanditel, alates konkreetsest indiviidist, kellel on kriis põhjusel, et tema laps jättis kooli pooleli, kuni kultuuride või ideoloogiate kriisini, ning nende vahele mahub omakorda palju erinevaid kriise. „Kas on võimalik olukord, kus mitte kusagil maailmas kriisi ei ole? Tõenäoliselt on see äärmiselt ebatõenäoline. Pigem on küsimus selles, kas tuntakse ära, mis skaalal või mis tüüpi kriisiga tegu on.”

Mis tingis eelmainitud raamatu kirjutamise ja TalTechi inimeste kaasalöömise selles projektis? Kuidas tunneme kriisi ära? Kas väikesele ja suurele ettevõttele mõjub kriis erinevalt?

Kuidas tulla õppima Tallinna Tehnikaülikooli?
  • Esita avaldus lehel sais.ee.
  • Kui oled ületanud lävendi, oled järgmisest õppeaastast TalTechi oodatud. Õppima tulemise pead kinnitama hiljemalt 15. juulil, kuid võid kinnitada ka kohe.
  • Kui su eksamitulemused on allpool lävendit, saad parandada eksamitulemust ülikooli eesti keele või matemaatika katsel juunikuus.
  • Täpsem info aadressil teejuht.taltech.ee.

Kuula lähemalt järgnevast saatest:

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid