Täpsemalt ütlevad andmed, et 18. nädalal hospitaliseeriti 132 koroonaga nakatunud inimest, võrreldes 17. nädalaga suurenes hospitaliseerimiste arv 7,3% võrra. Gripp tõttu hospitaliseerimiste arv suurenes aga 11% võrra.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova selgitas Fortele, et koroonahaigete hospitaliseerimiste arv suurenes küll 7,3% võrra, kuid see tähendab vaid +9 inimest.

„See ei ole suur juurdekasv, põhjuseks eeskätt patsiendid, kes vajasid hospitaliseerimist muudel põhjustel. Patsientide arv, keda hospitaliseeriti COVID-i tõttu, ei ole muutunud," ütles ta.

Täna nakatutakse Eestis 96,8 protsendi ulatuses omikroni tüvedest variandiga BA.2. Sekveneeritud proovidest 3 proovi olid veel ka omikroni variant BA.1

Gripi tõttu hospitaliseerimiste arv suurenemise selgituseks ütles ta, et sel nädalal saame juba öelda, et hospitaliseerimiste juurdekasv on aeglustunud. 17. nädal oli hospitaliseerimiste arv suurenenud aga veelgi kiiremini - 17% võrra.

„Kuna viimastel nädalatel kõige rohkem kasvas haigestumus vanemaealiste seas, siis on loogiline, kasvab ka hospitaliseerimiste arv selles vanusrühmas. Esimesena haigestuvad lapsed, järgmisena nende vanaemad ja vanaisad, kes kahjuks vajavadki haiglaravi. Praegu langeb haigestumus kõikides vanusrühmades ning hospitaliseerimiste arv hakkab tasapisi ka langemal," ütles Sadikova.