Okupandid olid jätnud klaveri vasarate alla granaadi VOG-25P, mida tulistatakse automaadiraua alla kinnitatavast 40 mm granaadiheitjast ja mis on mõeldud vastase elavjõu hävitamiseks. "Butša elanik Tetjana Monko avastas rüüstatud kodust surmalõksu, mis imekombel ei töötanud," teatas ta.

Heraštšenko sõnul panid venelased Monko kümneaastase tütre klaveri vasarate alla granaadi VOG-25P. " Tänu naise valvsusele keegi viga ei saanud ning kohale kutsutud sapöörid võtsid granaadi klaverist välja ja tegid kahjutuks," lisas siseministri nõunik.

Kiievi oblastis asuv Butša okupeerisid venelased märtsi esimestel päevadel. Aprilli alguses linn vabastati. Linnast leiti massihauad, kus oli sadu tsiviilelanike laipu. Lisaks lebasid Butša tänavatel hukatud meeste ja naiste surnukehad. Venelased olid üritanud enne taganemist laipu põletada. Venemaa president Vladimir Putin on kiitnud Butšas veresauna korraldanud Venemaa maavägede 64. üksiku motoriseeritud laskurbrigaadi "kangelaslikkust ja julgust", üksusele omistati hiljuti kaardiväe aunimetus.

Jaga
Kommentaarid