Nike tõi turule uue ISPA Link tossude seeria, mille peamiseks eeliseks on maksimaalne keskendumine ümbertöötlemisele. Nagu ettevõte teatab, tahetakse jalatsitootjate jaoks luua uus filosoofia, kus kõik kaubad on algusest peale taaskasutatavad. See tähendab, et kandja ei kuluta tossusid ära ega viska neid ära vaid selle asemel annab need pärast mõnda aega kandmist lihtsalt utiliseerimiseks ja saab uue paari ostmisel allahindlust.

Kontseptsioon põhineb liimist ja muude kinnitusdetailidest loobumisel, kuna liimitud õmblustega jalanõusid on väga raske osadeks lahti võtta. Samuti ei kasutata uutes tossudes niitidega õmblemist, metallist aasasid ja muid väiksemaid elemente. Tossul on kolm monoliitset osa, mis pannakse üksteise sisse ja fikseeritakse tavaliste paeltega.

Nagu Nike selgitab, kiirendab jalatsite kokkupanemine vaid kolmest osast märkimisväärselt taaskasutust. Kõik osad on täielikult valmistatud eraldi materjalist, nii et neid oleks lihtsam taaskasutada. Tootja lubab, et uuendus jalatsi kvaliteeti ei mõjuta. ISPA Link jõuab müügile selle aasta juunis.