Norfolki krahvkonnast pärit 47-aastase Malcolm McDonaldi peenis tuli sepsise tõttu amputeerida. Hiljem tegid arstid McDonaldile ettepaneku kaotatud elund taastada. Operatsioon aga ebaõnnestus ning, et rekonstrueeritud peenist mitte kaotada, õmmeldi see ajutiselt patsiendi käe külge. Seetõttu elas McDonald kuus aastat käsivarrele kinnitatud peenisega ja alles hiljuti panid kirurgid peenise õigesse kohta tagasi, kirjutab Daily Mail.

Lugu sai alguse 2014. aastal, kui McDonaldil, kes põdes pikaajalist kõhukelme bakteriaalset infektsiooni, tekkis eluohtlik tüsistus – veremürgitus (sepsis). Seetõttu tõmbusid tema sõrmed ja varbad, aga ka peenis kehva vereringe tõttu mustaks. Arstid olid sunnitud mehe suguelundid amputeerima.

2015. aastal üritati McDonaldi kaotatud peenist rekonstrueerida. Selleks kasutati patsiendi vasakust käest võetud naha- ja lihaseosa, samuti parema jala veenilõiku. Operatsiooni käigus, mille käigus tuli, aga paika õmmelda äsja arstide poolt loodud 15-sentimeetri pikkune peenis, langes McDonaldsi vere hapnikutase ohtlikult. Sellise eluohtliku tüsistuse, hüpokseemia tõttu otsustati operatsioon katkestada. Rekonstrueeritud peenise kudede säilitamiseks tehti erakorraline otsus õmmelda elund ajutiselt patsiendi vasaku küünarvarre külge, ühendades selle käe veresoonte ja närvilõpmetega. Nii sai McDonaldist esimene mees maailmas, kellel oli peenis käsivarrel.

Järgmist operatsiooni lükati erinevatel põhjustel pidevalt edasi – kas patsient ise teatud probleemide tõttu haiglasse ei jõudnud või ei olnud piisavalt meditsiinipersonali või jäeti pandeemia tõttu kõik protseduurid ära. Selle tulemusena elas McDonald kuus aastat peenisega käsivarrel. Mees ise nimetas neid aastaid "tõeliseks õudusunenäoks". Tema sõnul ei saanud ta lastega basseini minna, ta pidi alati kandma pikkade varrukatega riideid ja jälgima, et varrukas vasakul käel üles ei libiseks.

Alles 2021. aastal, üheksatunnise operatsiooni käigus, eraldati peenis lõpuks MacDonaldi käe küljest ja õmmeldi kubemesse. Protseduur õnnestus. Nüüd ei saa mees oma uue peenise abil mitte ainult urineerida vaid ka seksida, sest tema peenis on varustatud spetsiaalse proteesiga, mis võimaldab saavutada mehaanilist erektsiooni.

Jaga
Kommentaarid