Saatejuht Kristjan Hirmol oli külas TalTechi rakendusliku majandusteaduse õppekava programmijuht Helery Tasane. Nii majandusteooriat kui ka praktilisi analüüsioskusi ühendaval õppekaval käsitletakse erinevatel tasanditel majanduse toimimist, nende mõjusid ja vastastikmõjusid ning õpitakse seda kõike numbrite kaudu väljendama ja analüüsima. Põhiainete hulka kuuluvad arusaadavalt mikro- ja makroökonoomika, aga ka statistika ja ökonomeetria ning rahanduse, juhtimise ja õigusega seonduvad õppeained. Teadupärast laob bakalaureuseõpe vundamendi, pärast mida suundutakse edasi magistriõppesse või asutakse juba enne seda oma esimesele töökohale. Õppekava võimaldab soovi korral õpinguid jätkata mitmel erineval magistriõppekaval.

Rakendusliku majanduse õppekava sobib numbreid ja matemaatikat armastavale tudengitele. „Majandus on ju igal pool meie ümber, see on väga lai termin ja valdkondi on seal palju,” sõnas Tasane.

Saatejuht uuris külaliselt, millised on need ametikohad, kuhu rakendusliku majandusteaduse eriala lõpetaja võiks tööle asuda. „Paljud meie tudengid jätkavad pangandussektoris ja töötavad peamiselt analüütilistel positsioonidel analüütikutena ja andmeteadlastena. Liigutakse ka ärinduse poolele ning täiendavalt tulevad meie õppekavalt ka avaliku sektori spetsialistid ja eksperdid,” vastas Tasane.

„Kui palju saavad tudengid selle õppekava puhul nii-öelda päris eluga kokku puutuda?” küsis saatejuht. „Saavad, me üritame igal semestril kaasata erinevatele õppetasemetele ka era- ja avaliku sektori eksperte, kes annavad tudengitele lisaks teoreetilisele poolele juurde ka rakenduslikku poolt. Üritame õppeaineid üles ehitada niimoodi, et teooriaga kaasaskäivad praktilised näited oleksid aja- ja asjakohased ning käsitleksid reaalelulisi probleeme. Ekspertide kaasamine lisab teooriale perspektiivi.”

Miks Eestile rakendusliku majandusteaduse lõpetajaid üldse vaja on? Mis erialasid rakendusliku majandusteaduse bakalaureuseõppe lõpetajad enamasti edasi õpivad? Milliseid soovitusi Helery Tasane tulevastele tudengitele veel jagab?

Kuidas tulla õppima Tallinna Tehnikaülikooli?
  • Esita avaldus lehel sais.ee.
  • Kui oled ületanud lävendi, oled järgmisest õppeaastast TalTechi oodatud. Õppima tulemise pead kinnitama hiljemalt 15. juulil, kuid võid kinnitada ka kohe.
  • Kui su eksamitulemused on allpool lävendit, saad parandada eksamitulemust ülikooli eesti keele või matemaatika katsel juunikuus.
  • Täpsem info aadressil teejuht.taltech.ee.

Kuula lähemalt järgnevast saatest:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid