Numbrimärgimakse teenuse kasutamiseks tuleb alla laadida Easy Fuel mobiiliäpp, registreerida seal oma maksekaart ja soovitavad autode registreerimisnumbrid.

Tankimisalale saabudes tuvastab ühelt poolt äpp auto asukoha ning teiselt poolt konkreetse tankuri juures olev kaamera auto numbri. „Need kaks asja viiakse kokku, tankur avaneb – tangite ära ja sõidate edasi. Teenuse eest tasumine toimub automaatselt," rääkis Circle K Eesti mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik.

Circle K Eesti mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik näitab, kuidas uus lahendus töötab

Kuna äppi saab autonumbreid lisada mitu, siis saab nii tankida ka sõprade, abikaasa, lapse, kolleegi või kelle iganes teise autot. Peaasi, et äpiga seotud kontol oleks piisav summa olemas.

Vahtrik rääkis Fortele, et teenusele tehti pilootprojekt esmalt Rootsis. Eestis käivitati see pärast neljakuulist katseperioodi täna kõigis Circle K täisteenindusjaamades.

Vahtriku sõnul ei ole esialgu kavas numbrimärgimakset laiendada teiste Circle K teenindusjaamad pakutavate toodete ja teenuste eest tasumiseks – nii saab maksta ikka vaid kütuse tankimise eest.

Cirkle K tutvustab uut teenust

Äpimaksed on mitmes Eesti tanklaketis olnud kasutusel juba hea tükk aega – tegemist on selle lahenduse edasiarendusega. Autonumbripõhiselt on seni automaatselt avatud vaid tasuliste parkimisalade tõkkepuid.