Välja valitud 10 meeskonda alustavad NULA inkubaatori koolitusprogrammiga juba 13. mail ning jätkavad kuni sügiseni, mil selguvad kuni kolm parimat, kes saavad Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt 25 000-eurose stardiraha.

NULA 2022. aasta inkubaatorprogrammis jätkavad järgmised ideed ja meeskonnad:

NOORTE VABAMU/ NoVa

NoVa pakub eesti ja vene keelt kõnelevatele noortele võimalust kaasaegseid teadmisi omandada kooli kõrvalt endale sobival ajal, kohas ja tempos. Iseõppijad saavad jälgida oma personaalset õpiteed ja luua oma eakaaslasi kõnetavat sisu, et noored ei muutuks vaid passiivseteks infotarbijateks.

DIGIÕPS

Digiõps viib omavahel kokku kvalifikatsiooniga aineõpetaja, kes võib asuda ükskõik millises maailma paigas, ja kooli, kus vajatakse aineõpetajat. Klassiruumis olevad õpilased kohtuvad veebitundi andva õpetajaga ekraani vahendusel. Lahendus aitab leevendada kvalifitseeritud õpetajate puudust ja vähendab kvaliteedilõhet maa- ja linnakoolide vahel.

LIHTSAS KEELES

Alates 2025. aasta suvest on digitaalne ligipääsetavus (sh info lihtsas keeles) kohustuslik kõigile toodetele, teenustele ning avaliku sektori veebisaitidele ja mobiilirakendustele. Lihtsat keelt vajavad eelkõige intellektipuudega inimesed, eesti keelt emakeelena mitte rääkivad inimesed, lugemisraskustega inimesed, eakad ja lapsed. Lihtsas Keeles on kuutasupõhine lahendus, mis teeb lihtsa keele tõlked kättesaadavaks igal Drupali või Wordpressi lehel.

KOOLIRATAS

Algatuse eesmärk on edendada rattaga liikumist koolilaste seas ning astuda sellega vastu tervise- ja kliimakriisile. Selleks töötatakse välja rattasõbraliku kooli sertifikaat, põhimõtted ja hindamise metoodika.

LELUELU

Leluelu edendab taaskasutust ja kujundab keskkonnasõbralikumaid tarbimisharjumusi, pakkudes võimalust mänguasju vahetada selleks sobivas veebikeskkonnas

RESTAILIT

ReStailit on tellimuspõhine stilistika rõivaringluse teenus, mille eesmärk on ühelt poolt pakkuda riidekapi värskendust jalajälge kasvatamata ning teiselt poolt riiete rendileandjale passiivse tulu teenimise võimalust. Eeltäidetud küsimustiku põhjal saab klient otse oma koduuksele virtuaal-stilisti poolt kokku sobitatud rendi-rõivaste paki, mis võimaldab kliendil lubada endale süümepiinade vaba riidekapi uuendust. Idee elluviimisel jääks ainuüksi 1000 kliendiga poeriiulitele 48 000 rõivaeset.

PRESS-F

Tegemist on grafitikunstnikke ja oma ehitistele maalinguid lubavaid kinnisvaraomanikke ühendava portaaliga, mille eesmärk on luua mitmekesine linnaruum, mis on avatud, puhas ja inspireeriv.

OM NOM

Om Nom vabastab ülekoormatud lapsevanemad köögiikkest! Algatus võtab koduse menüü planeerimise ja valmistamise enda õlule ning toob värskelt valminud peretoidu otse lauale. Selle tulemusena on lapsevanematel rohkem aega ja vähem pingeid.

MYBABYCARE

MyBabycare on e-kursus, mille läbimise järel saab osaleja omandada mitte ainult lapsehoidja või abiõpetaja elukutse, vaid lisaks ka ainulaadseid teadmisi, kuidas alustada oma äri ilma finantsbaasi omamata. Kursuse läbinu saab avada kodus mini-lastehoiu.

TUKSU TEISE SÜDAMES!

Eestis ei ole piisavalt regulaarseid veredoonoreid, mistõttu napib verekeskustes verevarusid ja see seab paljude elud ohtu. Algatus "Tuksu teise südames" jagab infot doonoriks olemise kohta ning loob harjumuse regulaarseks vereannetuseks.