Firma sõnul saab sellest mootorist uute Toyota ja Lexuse sõidukite süda, ja seda nii hübriidkonfiguratsioonis kui ilma elektrilise abita. Raha jaguneb nelja tehase vahel Ameerika Ühendriikides.

Suurim, 207 miljoni euro suurune investeering läheb Huntsville’i tehasesse Alabama osariigis, kuhu tulevad uue ridanelja koosteliinid. Tehas laieneb seejuures 10 600 ruutmeetri võrra.

Troy tehas Missouri osariigis saab 101,5 miljoni euro suuruse rahasüsti, et võimaldada ka ridaneljade plokikaante tootmist. Jacksoni tehas Tennessee osariigis saab 33,5 miljonit, et tagada ridanelja mootoriplokkide tootmise võimekus.

Kõige väiksem, umbes 15 miljoni euro suurune investeering läheb Kentuckys asuva Georgetowni tehase olemasolevate tootmisliinide paindlikkuse täiendamiseks. See tehas suudab aastas toota 600 000 mootorit.

Kuigi Toyota tegeleb autotööstuse hetkeseisu arvestades nii mõnegi ebatavalise projektiga (näiteks vesinikpõlemismootorid nagu see või see), on kõvasti panustatud ka elektriautodesse. Detsembris esitleti oma esimest, Subaruga koostöös loodud elektriautot bZ4X.

Eelmise aasta oktoobris teatas Toyota, et investeerib ainuüksi USA-s akutootmisse 3,165 miljardit eurot. Tehas peaks valmima 2025. aastaks ja andma tööd 1750 inimesele.

Lisaks vaadatakse loomulikult ka elektriautonduse kuldmuna – tahkisakude – poole. Toyota arvates on selle tehnoloogia kasutuselevõtt akuelektriautos aga tarbijale liialt kallis, seega plaanitakse 2025. aastal turule tulla hoopis hübriidsõidukiga, mis kasutab tahkisakut. Niiviisi saab tarbijatele pakkuda taskukohasemat toodet ning uue tehnoloogia sisse töötada, valmistades seda ette ka elektriautodes kasutamiseks.