Lennuk hävitati Balakliiski rajoonis Balaklija linna lähedal, esialgsetel andmetel kasutati selle allatulistamiseks keskmaa õhutõrjesüsteemi Buk, mille rakett lõhkes lennukist suhteliselt kaugel, ent mille killud lõid rivist välja Su-34 vasakpoolse mootori. Lennuki allatulistamisest andis esimesena teada Ukraina õhujõudude Ida juhatus Facebookis. Postituses oli ka foto kohast, kuhu Vene ründelennuk kukkus, sellel on näha tihedat ja musta suitsusammast.

Telegrami-kanalis "Ukraina 365" ilmus ka kaks videot lennuki viimastest hetkedest: ühel on näha kontrolli kaotanud lennuki langemist, teisel on näha katapulteerunud pilootide valgeid langevarje ning seda, kuidas lennuk kokkupõrkel maapinnaga plahvatab.

Balakliiski rajoon asub Harkivist lõunas Izjumi vahetus läheduses, viimane on Venemaa vägede jaoks Donbassi operatsiooni raames võtmetähtsusega tugiala. Venemaa on viimaste päevade jooksul kaotanud selles piirkonnas mitu ründelennukit ja hävitajat.

Su-34 on venelaste uusim ründelennuk, mis peaks välja vahetama varasema ründelennuki Su-24. Ukrainas on video- ja fotomaterjalidega sõltumatute uurijate poolt dokumenteeritud vähemalt üheksa sellise lennuki kaotus.

Jaga
Kommentaarid