Morawiecki ütles, et Poola sai Suurbritannialt sõjalist abi ja nüüd "võib tunda end täiesti turvaliselt".

Samuti küsiti temalt Briti peaministri Boris Johnsoni väite kohta, et Poola "tõenäoliselt annab või on juba üle andnud" tankid Ukrainale. Poola valitsusjuht kinnitas seda. "Jah, Poola kinkis tankid Ukrainale, kuid meie Ukraina sõprade turvalisuse huvides me nendest numbritest ei räägi," ütles ta.

Briti peaminister Johnson teatas varem, et Varssavi annab Nõukogude-päritolu tankid T-72 Ukrainale ja vastutasuks saab Poola tankid Challenger 2.

Varem avaldati ka andmed, et Poola on andnud Ukrainale üle relvi enam kui 7 miljardi zloti ehk 1,5 miljardi euro väärtuses.

Täpset tankide arvu, mille poolakad, aga ka tšehhid ja slovakid, on viimaste nädalate jooksul Ukrainale loovutanud ei teata. Samas on, aga teada, et Ukrainlased on formeerinud neli täiendavat tankibrigaadi: 3. tankibrigaad on Izjumi juures Donbassi rindel, 4. ja 17. tankibrigaadid võitlevad Harkivi all ning 5. tankibrigaad paikneb Odessa juures juhuks kui sinna peaks tulema venelaste dessant või peaks aktiviseeruma venelaste Transnistria väegrupp.

Jaga
Kommentaarid