Alates tänasest, 25. aprillist ei pea reisijad ega lennusaatjad enam Finnairi lendudel maski kandma, välja arvatud juhul, kui seda ei näe ette sihtkoha- või lähteriigi seadused.

"Reisijad, kes soovivad maski kanda, võivad seda loomulikult teha," teatas Finnair.

„Lennukit peetakse koroonaviiruse leviku osas madala riskitasemega kohaks, seda efektiivse õhukonditsioneeri ja teiste faktorite tõttu," ütles Finnairi meditsiinidirektor Kimmo Ketola. „Siiski: kui te soovite isiklikel põhjusel lisakaitset, siis võite te alati ette panna FFP2 või FFP3 maski – mõlemad kaitsevad viiruste vastu suurepäraselt, isegi juhul, kui teised reisijad pardal maske ei kanna."

Paljud riigid näevad siiski ette, et lendudel riiki ja riigist välja kantakse maski. Sellistel reisidel peavad maski ette panema nii lennumeeskond kui reisijad ning hoidma seda ees terve lennu aja. Täieliku nimekirja riikidest, kuhu reisides on tarvis näokaitset kanda, leiab leheküljelt finnair.com.

Näiteks lendudel Skandinaaviasse ja sealt tagasi pole vaja maski kanda, samas paljudel lendudel Aasiasse ja ka Euroopasse (näiteks Kreekasse) peab mask ees olema.

Eestis kadus maskikohustus 3. aprillil. Sellegipoolest soovitatakse inimestel kanda rahvarohketes kohtades ja ühistranspordis enda ja teiste kaitsmiseks maski.