21. aprilli jooksul tabati 15 Vene sissetungijate õhusihtmärki. Sellest teatas Ukraina õhujõudude väejuhatus. "21. aprilli päev on Ukraina õhutõrje jaoks tõeliselt viljakas päev, sest hävitati 15 õhusihtmärki. Üheksa neist on taktikalised droonid Orlan-10. Maaväe õhutõrje hävitas kuus sellist seadet, veel kaks Orlani hävitasid õlaltlastava raketiga dessantväed ja ühe õhujõud. Peaaegu samaaegselt Izjumi suunal hävitas maavägi kaks Vene lennukit: esmalt Su-34 ja siis Su-35," seisab teates.

Su-34 langemise Izjumi lähedal tabasid Ukraina 93. mehhaniseeritud brigaadi sõdurid ka videole. Tegu peaks olema Ukraina sõjas kaheksanda seda tüüpi lennukiga, mille hävitamine on dokumenteeritud. Ühe sellise ründelennuki hind eksportturul on üle 46 miljoni euro.

Videole jäi ka ründekopteri Ka-52 ja transpordikopterite Mi-8 häving. Kõik need lennumasinad hävitati Zaporižžja oblastis. Ka-52 hävitasid esialgsetel andmetel Ukraina rahvuskaardi sõdurid õlalt lastavast Igla kompleksist. Ka-52 on selle sõja kõige "õnnetum" lennumasin, sest tegu on juba 13. selletüübilise kopteriga, mille hävitamise kohta kinnitus on. "Hinnalipik" sellisel kopteril on eksportturul üle 14 miljoni euro.

Zaporižžjas kaotas Venemaa eile ka kaks transpordikopterit Mi-8, mille hävitasid Ukraina õhudessantväed. Sellega, kuidas need alla tulistati, on segadus, sest telekanal 1+1 teatas, et seda tehti tankitõrjekompleksiga Stugna, Ukraina sõjavägi aga ütles, et kasutati Stingereid, ja dessantväelaste endi filmitud videos vedeleb rohus lähimaa õhutõrjekompleks Igla. Dokumenteeritud tõestust oli enne seda kümne Mi-8 hävitamise kohta, nii et antud kopterit peaksid olema 11. ja 12.

Ukraina dessantväelased väidavad, et nad tulistasid eile Donbassi rindel alla ka venelaste ründelennuki Su-25, mis olevat ukrainlaste teatel saanud pihta nii ameeriklaste Stingeri kui ka brittide Starstreakiga. Kuid sarnaselt väidetavalt Zaporižžjas alla lastud Su-35 hävitajaga sellele dokumenteeritud kinnitust pole.

See-eest tabati Donbassi rindel ukrainlaste väitel üheksat taktikalist jälgimis- ja luuredrooni Orlan-10, millega venelased praegu oma suurtükituld juhivad.

Ukrainlased said eile Donbassis ka huvitava trofee: venelaste veoki, mis vedas 152 mm laserkiirega juhitavaid suurtükimürske Krasnopol. Venelased kasutavad neid praegu ukrainlaste Donbassi kaitseliinide hävitamiseks. Ühel mürsul oli valmistamisaastaks "1992", mis tähendab seda, et tegu on üldse ühe esimese partiiga, mis toodetud on. Kuna Krasnopoli arenenumad modifikatsioonid on M ja M2, siis võib oletada, et venelaste varud on sõjas juba kõvasti kahanenud.

Jaga
Kommentaarid