Saatejuht Kristjan Hirmol olid külas TalTechi äriinfotehnoloogia bakalaureuseõppekava programmijuhi asetäitja Karl-Erik Karu, äriinfotehnoloogia tudeng Margareth Lasn ja Carl-Robert Reidolf. Kolmas külaline lõpetas kaks aastat tagasi samuti äriinfotehnoloogia eriala bakalaureuseõppe, asudes seejärel küberteenistusse ja pärast seda sama eriala magistriõppesse. „Põhjus lihtne – nägin, et minus on potentsiaali arendusmeeskondi ja arendusprojekte juhtida ja äriinfotehnoloogia magistrantuuri õppekava ainete valik tundus olevat kõige sobivam,” põhjendas Reidolf.

Nii äri kui ka infotehnoloogia tähendus on laias laastus enamikule inimestele selge. Mida aga kujutab endast äriinfotehnoloogia ja kes selle eriala lõpetajad täpsemalt on? „Tihtipeale küsitakse, kas tegemist on majandusteaduskonna õppekavaga. Vastus on ei, sest fookuses on siiski IT. Äriinfotehnoloogiat õppides ei panda ennast ühte kasti, seal on kolm suunda – kõigepealt on loomulikult fookuses IT ained, nagu tarkvaraarendus, IT ülalhoid, infosüsteemide arhitektuur. Teiselt poolt tuleb meile vastu äri pool, milleks on näiteks organisatsiooni juhtimine, ettevõtluse alused, sh ka start-up-ettevõtlus,” kirjeldas Karu, tuues neile järgnevalt välja spetsiifilise puutepunkti äriinfotehnoloogiana, mida tutvustatakse tudengitele Microsoft Dynamics 365 tarkvarana. Sisuliselt käivad äriinfotehnoloogia alla kõik rakendused ja programmid, mis toetavad ettevõtte ärilist tegevust.

Millised ained on Margareth Lasnile seni kõige rohkem muljet avaldanud? „Minu üks lemmikuid oli tarkvara arhitektuur ja disain. Praegu on ka andmebaasid väga huvitav ja muidugi majandusained ka. Hetkel on finantsarvestuse alused käsil.” Äriinfotehnoloogiani jõudis Lasn suhteliselt juhuslikult, alguses mõtles ta hoopis psühholoogia õppimise peale. Lasn sai sisse nii ärinduse kui ka äriinfotehnoloogia õppekavadele. „Hakkasin mõtlema, et ärindus ei oleks päris minule, sest mulle meeldib praktilisi asju rohkem teha. Nüüd, kui ma olen äriinfotehnoloogiasse jõudnud, siis olengi avastanud, et äri pool on vähem minule ja IT meeldib mulle rohkem. Ma olen väga rahul, sest tunnen, et olen õiges kohas. Kõik, mis ma teen, meeldib mulle ja pakub ka väljakutseid.”

Kuidas tulla õppima Tallinna Tehnikaülikooli?
  • Esita avaldus lehel sais.ee.
  • Kui oled ületanud lävendi, oled järgmisest õppeaastast TalTechi oodatud. Õppima tulemise pead kinnitama hiljemalt 15. juulil, kuid võid kinnitada ka kohe.
  • Kui su eksamitulemused on allpool lävendit, saad parandada eksamitulemust ülikooli eesti keele või matemaatika katsel juunikuus.
  • Täpsem info aadressil teejuht.taltech.ee.

Kuula lähemalt järgnevast saatest:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid