Perfluoroalküül- ja polüfluoroalküülainete sünteetiliste kemikaalide rühma kuuluvaid aineid kasutatakse laialdaselt tööstus- ja tarbekaupade valmistamisel. Neid peetakse ohtlikeks saasteaineteks, kuna need ei lagune keskkonnas. On tõestatud, et need ühendid on inimorganismile väga kahjulikud, kuna põhjustavad vähki, viljatust, immuunsüsteemi probleeme ja muid haigusi. Siiski ei ole seni leiutatud meetodeid, kuidas organismi neist puhastada.

Näiteks oma töö tõttu puutuvad nendega palju kokku tuletõrjujad, sest neid aineid leidub tulekustutusvahus, ja katsetulemused näitavad nende ühendite kõrgenenud taset tuletõrjujate veres.

Macquarie'i ülikooli uuringus osales 285 tuletõrjujat Austraalia Victoria osariigist. Osalejad jagati juhuslikkuse alusel kolme rühma.

Üks rühm loovutas aasta jooksul vereplasmat iga kuue nädala tagant, teine ​​rühm andis verd iga 12 nädala järel ja kolmas ei loovutanud üldse.

Selle tulemusena leiti, et regulaarse doonorluse tõttu langes perfluoroalküül- ja polüfluoroalküülainete tase osalejate veres oluliselt, kuid see efekt oli kõige tugevam grupis, kus tuletõrjujad vereplasmat kõige sagedamini loovutasid. Sel juhul langes kemikaalide tase keskmiselt 30% aastas. Kontrollrühmas, mis verd ei andnud, perfluoroalküül- ja polüfluoroalküülainete kontsentratsioon osalejate veres ei muutunud.