Austraalia Melbourne'i ülikooli teadlased on leidnud tõestuse, et igapäevane kohvi joomine parandab südame-veresoonkonna süsteemi tööd, vähendades erinevate haiguste, sealhulgas arütmiate riski. Selle põhjal jõudsid teadlased järeldusele, et kohvi võib pidada tervisliku toitumise osaks.

Teadlased on avastanud, et vähemalt 2-3 tassi kohvi (jahvatatud või lahustuva) joomine päevas on seotud südame-veresoonkonna haiguste, aga ka sellega seotud ja muude surmapõhjuste tekkeriski olulise vähenemisega. Esimeses uuringus analüüsiti 382 535 inimese andmeid, kelle keskmine vanus oli 57 aastat. Selgus, et 2-3 tassi kohvi päevas 10 aasta jooksul aitas kaasa südame-veresoonkonna haiguste riski 1,1-kordne vähenemisele ja suremust vähendada 1,16-kordselt.

Teises uuringus, milles osales 502 543 inimest, seostati regulaarse kohvi tarbimist tavaliste südame-veresoonkonna haigustesse suremuse vähenemisega. 24 111 diagnoositud arütmiaga uuringus osaleja hulgas oli ainult ühe tassi kohvi joomine päevas seotud madalaima suremusriskiga, eriti kodade virvendusarütmia või laperdustega patsientidel.

Kolmandas uuringus leiti, et 2-3 tassi jahvatatud kohvi joomine päevas oli seotud südame-veresoonkonna haiguste riski olulise vähenemisega, samas kui lahustuva kohvi efekt oli väiksem. Lisaks aitas kofeiinivaba kohv kaasa ka suremuse vähenemisele.