Ukraina vabatahtlikest koosnev Azovi polk väidab, et 11. aprillil kasutasid Vene väed Mariupolis Azovstali tehase territooriumil tundmatu päritoluga mürgist ainet. Mürgist ainet visati alla droonilt, teatas Azov Telegramis.

Azov kinnitab, et ohvritel on hingamispuudulikkus ja vestibulaarne-ataktiline sündroom (provotseerib veresoonkonna talitlushäireid).

"...Venelaste okupatsiooniväed kasutasid umbes tund tagasi Mariupoli linnas Ukraina sõjaväelaste ja tsiviilisikute vastu droonilt alla lastud tundmatu päritoluga mürgist ainet...," seisis Azovi avalduses.

Azovi ülem Andri Biletski kinnitas, et kolmel polgu võitlejal on selged sõjakemikaalidega mürgitamise tunnused, kuid ilma raskete tagajärgedeta.

Briti välisminister Liz Truss ütles, et Suurbritannia kontrollib seda teavet koos oma partneritega. "Igasugune selliste relvade kasutamine on selle konflikti lakkamatu eskalatsioon ja me nõuame Putinilt ja tema režiimilt vastust," säutsus ta Twitteris.

Pentagoni pressiesindaja John Kirby sõnas CNN-ile antud kommentaaris, et nad on mures Venemaa selliste relvade kasutamise pärast Ukrainas. Kirby ütles, et Pentagon on teadlik, et Venemaa kavatseb Ukrainas kasutada "korratuste mahasurumiseks mõeldud vahendeid" ja jälgib olukorda tähelepanelikult. "Need teated, kui need on tõesed, on sügavalt häirivad ja peegeldavad meie kartusi, et Venemaa võib kasutada Ukrainas erinevaid massirahutuste ohjeldamise vahendeid, sealhulgas mürgiste ainetega segatud pisargaasi," ütles ta.

Jaga
Kommentaarid