Medvedev teatas pikas Telegrami postituses, et Venemaa eesmärk Ukrainas on naaberriigi "demilitariseerimine ja denatsifitseerimine" – ülesanded, mida "ei tehta üleöö" ja mida "täidetakse mitte ainult lahinguväljal".

Tema sõnul on vaja muuta osa ukrainlaste "verist teadvust, mis on täis valemüüte". Ekspresident lõpetas palju laiema plaaniga: "Putin ja venelased võitlevad "võimaluse eest lõpuks üles ehitada avatud Euraasia – Lissabonist kuni Vladivostokini"."

Tema sõnum keskendus peamiselt Butšas toime pandud sõjakuritegude eitamisele.

Medvedevi avaldust kommenteeris oma Facebooki kontol tuntud Vene sotsioloog Igor Eidman. "/.../ See pole nali, nad kavatsevad tõsiselt võtta Euroopa üle. Kremlis valitseb tõeline suurusehullustus. Nad arvavad, et eurooplased alluvad neile tuumasõja hirmus ja USA ei kavatse kaitsta Euroopat sellise ohuga silmitsi sattudes,“ märkis ekspert. "/.../ Praegu treenivad nad Ukrainas, et korraldada Euroopas suur Butša kuni Lissabonini, kaasa arvatud," hoiatas Eidman.

Aprilli alguses vabastasid Ukraina väed Kiievi oblastis Butša linna. Linnast avastati ühishaud, kus oli enam kui 280 Vene vägede poolt tapetud tsiviilisiku surnukeha. Tänavatel lebasid ka mahalastud meeste ning naiste surnukehad, mida venelastel polnud aega peita.

Jaga
Kommentaarid