Ukraina sõjaväelased avastasid vabastatud Butšast venelastele piinakambri, kus Vene sõdurid piinasid ja tapsid kohalikke elanikke. Mihheil Saakašvili nõunik David Sakvarelidze kirjutas sellest oma Facebooki kontol.

Venelased korraldasid piinamisi kohalikus lastesanatooriumis "Promenõstõi". Piinamiseks tarvitatud keldrist leiti ka kohalike meeste surnukehad. Kõik nad olid tapetud kõverdatud asendis ja selja taha seotud kätega.

Veretöö Butšas: mida me teame?

Kiievi lähistel asuvates linnades, mis olid varem venelaste okupatsiooni all, tapeti Vene armee poolt ukrainlaste väitel sadu kohalikke inimesi. Mõned tapeti otse tänaval ja jäeti sinna samasse, kus maha lasti. Paljudel olid kätel valged lindid. On ka teateid laste ja naiste vägistamise kohta.

Vene Föderatsiooni kaitseministeerium eitab nende seotust, väites, et Butšast ja teistest Ukraina linnadest pärit kaadrid on väidetavalt radikaalide provokatsioon ja montaaž. 1. aprillil oli Vene kaitseministeerium aga kuulutanud, et antud asulates toimub "puhastus".

Maailma avalikkus on nördinud sellest, kuidas Venemaa kohtleb tsiviilelanikke Ukrainas. Briti välisminister Elizabeth Truss säutsus, et on nähtust šokeeritud. Saksamaa kantsler Olaf Scholz lubas Venemaa vastu veelgi ulatuslikumaid sanktsioone, Prantsusmaa president Emmanuel Macron avaldas ukrainlastele kaastunnet ja lubas süüdlastele õiglast karistust.

Jaga
Kommentaarid