Varasemalt tegi ostja kõik otsused autot tellides ning kogu vajalik riistvara koos aktiveerimiseks tarvilike nuppudega kas oli autos või ei olnud – sellest ka nn “tühjad nupud” konsoolidel. Moodsa auto puhul aga tähendab plaanitav uus lähenemine seda, et kõik riistvara on autos olemas, lisatasu eest aga saad ka võimekuse seda aktiveerida.

Seda on eriti lihtne rakendada, arvestades, kui digitaalseks keskmine auto muutunud on – vaadakem või uute VW AG autode keskkonsoole, kust enamasti puuduvad füüsilised nupud. Sarnane pilt avaneb ka paljude teiste markide sisemuses.

See tähendab, et pole mingi probleem tarkvarauuenduse abil uusi funktsioone koos väikeste digitaalsete menüünupukestega juurde tekitada – automaatselt lülituvad kaugtuled? Multimeediasüsteemi kasutusviiside laiendamine ja ühenduvusvõimaluste lisamine? Juhiabisüsteemide lisamugavused? Istmesoojendus?

See tähendab, et mainitud “tühjad nupud” on konsoolidelt kadumas ning vähesedki olemasolevad füüsilised nupud laotakse olenemata varustustasemest külge. Seda imelikumaks kogu sõidukiga elamise kogemus muutub – hea näide selle kohta on järgnev video, mille tegi üks Redditi kasutaja. Ülipopulaarse postituse kommentaaridest leiab naljakaid noppeid selle kohta, mis võiks moodsas autos veel lisatasu eest toimida.

Kuivõrd kliendil jäi tegemata tasuline linnuke Audi kolmetsoonilise kliimaseadme juurde, siis ilmselgelt seda kasutada ei saanud. Kuid nupp oli autos siiski olemas ja selle vajutamine viitas sobivas koguses kergendamata kukrule.

Omanik võttis oma postituses asja tabavalt kokku: “Tühjad nupud ei ole ebaviisakad, seevastu selline lähenemine tuletab mulle väga otsekoheselt meelde, et olin autot ostes kooner!”

Huvitaval kombel aga ei paku nupu vajutamine ühtegi võimalust endale tagasiulatuvalt seda funktsiooni osta – pakub ju Audi üle õhu tarkvarauuendusi. Suure tõenäosusega lisatakse see võimalus tulevikus – vastasel juhul jääb mulje, et teavitus on sisse kirjutatud vaid nina alla hõõrumiseks.