Renault peatas eelmisel nädalal oma Moskvas asuvas tehases töö, tuues põhjenduseks osade nappuse. Vahetult peale Venemaa Ukraina-vastase agressiooni algust, oli Renault tootmise Venemaal lõpetanud, kuid seejärel oli plaan seda uuesti alustada.

AvtoVAZ müüs 2021. aastal 350 tuhat autot, mis andis 12% Renault käibest (186 miljonit eurot). Kokku on Renault’l Venemaal kolm tehast ning Venemaa turuosa moodustab 8% ettevõtte kogutulust. Renault tootmisüksus Venemaal paneb kokku crossover'eid Dacia Duster, Arkana ja Kaptur ning maasturid Nissan Terrano.

Venemaa turg on Renault’ jaoks suuruselt teine. Eelmise aasta lõpus hindas ettevõte Venemaa äritegevuse väärtuseks 2,4 miljardit dollarit.

Bloombergi teatel kaalub Renault kaalub võimalusena oma Venemaa tehase AvtoVAZ üleandmist kohalikule investorile. "Üleandmine, mis on parim variant, aitaks vabastada autotootja juriidilisest vastutusest Venemaa Lada ja selle 45 000 töötaja ees," kirjutab Bloomberg. Samas ei saa Prantsuse autotootja oma 68-protsendilist osalust AvtoVAZis teisele suuraktsionärile, Vene riigifirmale Rosteh, üle anda, kuna Rostehi suhtes on kehtestatud sanktsioonid.

Jaga
Kommentaarid