Platvorm võttis aastal 2016 teadmata põhjustel kasutusele algoritmi, mis asus postitusi järjestama kasutajate väidetavate eelistuste põhjal ja lisama neile oma äranägemise järgi suvalisi soovitatud kandeid. See ei meeldinud algusest peale suurele hulgale kasutajatele.

Kuus aastat hiljem ehk sel esmaspäeval toimus aga „suur" muudatus: kui vajutada äpis Instagrami logol, siis ilmub valik „Following" ja „Favorites".

Instagrami hinnangul peaks see valik kasutajatele intuitiivselt selgeks tegema, et esimesel juhul pakutakse ajajoont algoritmi pakutavas järjekorras ning teisel ilmuvad valitud kasutajate postitused ajalises järjestuses.

Tegelikult ei saa kasutajad sellest muidugi mitte kuidagi aru – selle asemel, et lihtsalt pakkuda valikut, mis viisil ajajoont järjestada, tuleb jännata mõttetute lemmikute ja järgitavate ümber nurga lahendusega.

Tõenäoliselt on META palganud Instagrami arendusse värskelt mõne uue UI „spetsialisti", kes varem pole ühismeediat kasutanud, sest lahenduse edasine käik surub kasutajaid veelgi sügavamasse sohu.

Nimelt tuleb hakata ükshaaval ja käsitsi valima endale kasutajate seas „lemmikuid", sest ainult nende fotosid saab näha ajalises reas. Ja et asi oleks lõplikult kihva keeratud, siis saab neid lemmikuid olla vaid 50.

Ei maksa vist märkidagi, et kui äpp kinni panna ja taas avada, siis ei ilmu esmalt silme ette lemmikute ajalises järjestused postitused, vaid järgitavate kanded algoritmilises reas.

Õnneks teatas Elon Musk nädalavahetusel, et plaanib käivitada oma sotsiaalmeediaplatvormi.