Ukraina kaitseministeeriumi luure peadirektoraadi ülem brigaadikindral Kirill Budanov kinnitas, et Ukraina kaitsjad on pikaks sõjaks valmis. Samas on vaenlasel sõjaline eelis, mistõttu läheb Ukrainal hädasti vaja hävitajaid ning õhu- ja raketitõrjesüsteeme.

"Me peame vastu ja võime kaua vastu pidada. Oleme selleks valmis. Vabastame kõik praegu okupeeritud Ukraina alad. Aga me vajame abi. Vajame tõsiseid õhutõrje- ja raketitõrjesüsteeme, 155-mm ja suuremaid suurtükiväesüsteeme, aga ka lahingulennukeid," ütles Budanov.

Luurejuht selgitas, et Ukraina armee vajab viienda põlvkonna hävitajat, kuna Vene sissetungijate käsutuses on suur hulk neljanda põlvkonna hävitajaid, mis ületavad mitmekordselt Ukraina lennuväe tugevust ja võimalusi. Ukraina õhuvägi ei vaja tema sõnul hävitajate kvantiteeti, vaid kvaliteeti, et vallutajatele vastu seista.

Budanov kinnitas, et ukrainlased võidavad igal juhul, kuid küsimus on ainult ajas. Tema arvates tuleb võit kiiremini, kui lääs annab vajalikud relvad.

Lisaks tänas luure peadirektoraadi ülem liitlasi abi eest ja lubas, et ukrainlased ei unusta seda abi, mis tuli ajal, mil seda kõige rohkem vajatakse.

Budanov ütles ka, et Ukraina teadis Vene Föderatsiooni sissetungi ettevalmistamisest eelmise aasta novembris. Luure sai olulisi andmeid Vene Föderatsiooni allikatest, sealhulgas Kremlist.

Samuti rääkis luurejuht Vene dessantlaeva uputamisest Berdjanski sadamas. Täpsustatud andmetel polnud tegu mitte Orski, vaid samasse klassi kuuluva Saratoviga. Budanovi sõnul oli tegu pikalt ette valmistatud operatsiooniga. "Rakett tabas laeva hetkel, kui sellele lähenesid kütuseveokid ja laskemoonaveokid," rääkis Budanov.

Jaga
Kommentaarid