Peale Venemaa kallaletungi Ukrainasse kehtestas Euroopa Venemaa vastu sanktsioonid, mille alla langesid ka finantssektor ja infosfäär. Venemaa kuulsaim blogija Ilja Varlamov teatas oma jälgijatele, et Ukraina sõja ja Vene Föderatsiooni vastu kehtestatud sanktsioonide tõttu ei saa YouTube'i blogijad enam teenida nii nagu varem. Seetõttu otsustas ta oma jälgijatelt rahalist toetust küsida.

"Reklaamiostjad keelduvad lepingutest, kuna YouTube võidakse peagi blokeerida. Venemaa videote monetiseerimine on suletud. Me ei saa teenida nii, nagu varem teenisime. Kuid tahame teiega ühendust hoida ja toimuvast rääkida. Kui teile meeldib see, mida me teeme, siis palume teil meie meeskonda toetada," teatas Varlamov oma postituses.

Venemaa ekspertide hinnangul on 18 500 Vene blogijal jälgijaid sajast tuhandest miljonini, 255 000 blogijal 10 000 kuni 100 000, 755 000 blogijal aga 2000 kuni 5000 jälgijat. Kõige konservatiivsemate hinnangute kohaselt oli Vene blogisfääri sissetulek enne Ukraina sõda 100 miljonit dollarit aastas. Nüüd on enamik reklaamilepinguid külmutatud ja Vene blogijad kaotanud sissetuleku.

Ilja Varlamovi auditoorium on umbes 4,5 miljonit, tema aastast sissetulekut on eksperdid hinnanud 150 miljonile rublale ehk praeguse kursi järgi üle 1 300 000 eurole.

Jaga
Kommentaarid