Tverskoi ringkonnakohus teatas AFP ja Moscow Times'i teatel, et nõustus prokuröride taotlusega keelata need kaks sotsiaalmeediaplatvormi "äärmuslike tegevuste läbiviimise" tõttu. Mingil põhjusel leidis kohus aga, et Metale kuuluvat sõnumivahetusprogrammi WhatsApp ei ole vaja keelata, kuna see ei ole avalik suhtlusplatvorm.

Venemaa FSB julgeolekuteenistus süüdistas esmaspäevasel istungil Metat Moskva huvide vastu töötamises „konflikti ajal".

"Meta organisatsiooni tegevus on suunatud Venemaa ja selle relvajõudude vastu," ütles FSB esindaja Igor Kovalevski kohtus. «Palume (kohtul) Meta tegevus keelata ja kohustada teda määrust viivitamatult täitma."

Moskva on alates Ukrainasse sissetungimisest üritanud raskendada sotsiaalmeedia kasutamist Venemaa - blokeeritud juurdepääs Facebookile ja Instagramile ning Twitterile. Lääneriigid omakorda üritavad takistada Venemaa meediaplatvormide sõda ja vaenu propageeriva sisu levimist nende territooriumitel.

Meta teatas 10. märtsil, et platvormid lubavad Ukraina territooriumilt sisestda selliseid avaldusi nagu "surm Vene sissetungijatele", kuid mitte ähvardusi tsiviilelanike vastu.

Jaga
Kommentaarid