USA kaalub võimalust varustada Ukrainat Ameerikas toodetud kamikaze-droonidega Switchblade. Need on juhitavad raketid, mis suudavad täpselt tabada tanke ja suurtükiväe positsioone.

Otsuseid pole tehtud, kuid Valge Maja kaalub Ukraina relvastamist droonidega uue sõjalise abipaketi raames. Sellest relvast on kaks varianti, Switchblade 300 ja 600, mille tootja AeroVironment on müünud USA erioperatsioonide väejuhatusele.

Switchblade on sisuliselt robotiseeritud pomm, mis on varustatud kaamerate, sihtimissüsteemide ja lõhkeainega. Seda saab programmeerida nii, et see tabaks automaatselt kaugel asuvat sihtmärki ja seda saab sihtmärgile suunata nii, et tabamine oleks ajastatud. Tootja kinnitab, et Switchblade 600 suudab lennata 40 minutit ja kuni 80 km. Switchblade 300 tegevusraadius on väiksem – 10 km.

Seda relva saab kasutada ainult ühe korra, mistõttu nimetatakse seda ka kamikaze-drooniks. Selle lennukiirus on palju suurem kui Türgi droonil Bayraktar TB2, samas maksab see vähem kui Javelini tankitõrjekompleksi rakett. Ameeriklaste esimeses paketis on 100 sellist drooni.

Jaga
Kommentaarid