Katsete peatamise põhjuseks on Venemaa kallaletung Ukrainasse, selgitasid ettevõtete esindajad. Pfizer on ühtlasi teatanud, et kavatseb viia kõik kliinilised uuringud väljapoole Vene Föderatsiooni. Pfizer tegeles Venemaal erinevate vähiravipreparaatide arendamisega, samuti uuriti seal ka uusi koroonaravimeid. Venemaal toimuvatesse arendustesse oli ettevõte paigutanud varem üle miljardi dollari.

Vedomosti andmetel ei ole välismaised ravimifirmad veel esitanud ametlikke taotlusi oma ravimite kliiniliste uuringute ennetähtaegseks lõpetamiseks Venemaal. Hetkel pole ka teada, kui kauaks välisfirmad oma tegevuse Venemaal peatavad.

Seevastu on sakslaste ravimigigant Bayer teatanud, et jätkab ravimite toomist Venemaale ja ka aitab Venemaa ettevõtetel partnerluse korras neid edaspidi toota. „Meie eetilised põhimõtted jäävad muutumatuks: me peame tarnima oma ravimeid Venemaa patsientidele. Ettevõte teeb kõik endast oleneva, et tagada ravimite tarnimise järjepidevus ja säilitada olemasolevaid partnerlussuhteid toodete tootmiseks Venemaal,” teatas Bayer JSC peadirektor Niels Hessmann ettevõtte pressiesindajate vahendusel.

Jaga
Kommentaarid