Vladimir Kirijenko on omal ajal olnud Vene digiteenuste riigiettevõtte Rostelecom asepresident. VK Company Limited haldab mõnesid riigi populaarsemaid portaale nagu Vkontakte, Odnoklassniki ja Moi Mir ning e-posti teenuse pakkujat Mail.ru.

Mail.ru haldab ühtlasi uudisteportaali, mis on hetkel üdini täis Venemaa sõjapropagandat, ent millele ligipääsu ole hetkel veel kehtestatud. Küll aga on Fortele teadaolevalt selle portaali sisu jälgimise võtnud menetlusse tehnilise järelevalve amet.

Küll aga on juba esimesed Eestis tegutsevad finantsasutused otsustanud, et netimaksed enam neis portaalides teenuste ostmiseks teha ei saa.

Näiteks teatas Citadele, et pangas tehtavad maksed selle grupi ettevõtetele või sealt laekuvad maksed lükatakse tagasi või külmutatakse.

„Kui teil oli plaan nimetatud portaalidest mingeid teenuseid soetada, tuleb arvestada, et seotud maksed peetakse kinni ja raha tagastatakse klientide kontodele, silmas pidades, et EL-i sanktsioone kohaldatakse ka sanktsioonide subjektide kontrolli all olevate juriidiliste isikute suhtes," rääkis Citadele panga rahapesu tõkestamise osakonna juht Viktor Tkatšenko.

Euroopa Liidu viimastesse, Ukrainas jätkuva sõjategevusega seotud Venemaa vastu suunatud sanktsioonide nimekirjadesse on viimasel nädalal kantud üle 150 juriidilise ja füüsilise isiku.

Mail.ru on on üks juhtivaid e-posti teenuse pakkujaid Venemaal ja antud teenuseid kasutavad ka eestlased. Juba mõni aeg tagasi katsetas Venemaa võimalust sulgeda oma elanike juurdepääs ülemaailmsele internetile. Kui see peaks juhtuma, muutuvad suhtlemisvõimalused keeruliseks.

Jaga
Kommentaarid