„Uusi arendusi äpile enam ei planeerita, viimaseks arenduseks jääb rakendusse lisatud info hetkel kehtivate piirangute kohta," ütles Fortele terviseameti pressiesindaja.

Sel aastal on rakenduse arenduse ja hoolduse peale kulunud veel 10 412 eurot, viimane uuendus versiooninumbriga 1.4.9 anti välja 7. veebruaril. Rakendus sai Androidi telefonidel enam kui 100 000 allalaadimist ning keskmiseks hindeks viiepallisüsteemis kujunes 2,5. Eri süsteemide peale kokku oli allalaadimisi enam kui 300 000.

Riigihangete registrist ilmneb, et 600 000 eurone raamleping HOIA rakenduse arendamiseks mitmete IT-ettevõtete poolt on veel täitmisel.

Rakenduses on kasutajatel võimalik määrata end (digilooga ühenduse loomise teel) koroonahaigeks ning kui seejärel mõni teine äpikasutaja selle mobiili läheduses viibib, saab ta teate, et olnud (anonüümse) nakatanu läheduses. Rakenduse loojad arvasid, et see võiks inimesi motiveerida end testima.

Rakenduse tarkvaraline pool pärineb Google'i ja Apple alustaristul ning selle eestikeelse kasutajaliidese lõid terviseameti jaoks algselt tasuta ettevõtted: ASA Quality Services, Cybernetica, FOB Solutions, Fujitsu Estonia, Guardtime, Heisi IT, Icefire, Iglu, Mobi Lab, Mooncascade, Velvet.

Sotsiaalministeerium ei ole siiamaani loonud rakendust vaktsineerimistõendite kontrollimiseks - seda tuleb teha veebilahenduse abil.