Sotsiaalvõrgustikesse ilmus ümberpiiratud Mariupolist uus video, kus linna äärealal toimunud lahingute ajal tulistatakse Azovi polgu soomukist BTR-4 Vene sõdureid, kes püüavad linna vallutada.

Videol on näha, kuidas BTR-4 meeskond tulistab 30 mm automaatkahurist Vene sõjaväelasi: pihta saavad nii venelaste tank kui ka jalaväe lahingumasin BMP-1. BMP-1 hävis täielikult. Vene armeesse on jäänud vähe väeosi, mis kasutavad BMP-1 lahingumasinaid, põhiliselt asuvad need Kaukaasias, aga peale selle kasutavad neid ka 4. ja 10. tankidiviis (kummaski üks polk), mis pidanuksid sel aastal üle minema BMP-3le. Peale selle hoitakse neid sõjaväe ladudes reservistidest formeeritavatele osadele, aga üks võimalus on, et videos nähtud soomuk kuulus Donetski "rahvavabariigile".

Azovi polk on viimastel päevadel hävitanud palju vastase rasketehnikat. Oma Telegrami kanalisse postitasid nad täna hulga fotosid hävitatud T-72 tankidest ning jalaväe BMP-2 ja BMP-3 lahingumasinatest.

Peale selle avaldas Azovi polk foto kõrge Vene sõjaväelase laibast, millel on Vene kindralmajori välitingimustesse mõeldud pagunid. Praegu on fotol olev isik veel tuvastamata.

Jaga
Kommentaarid