Nii näiteks väitis Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV) tegutsev Venemaa saatkond nädalavahetuse Twitteri säutsus oma jälgijatele, et olevat saanud ohtralt solidaarsuskirju nii Lõuna-Aafrika üksikisikutelt kui ka organisatsioonidelt.

"Hindame teie toetust ja rõõmustame, et olete otsustanud meiega seista ajal, kui Venemaa, nagu 80 aastat tagasi, võitleb Ukrainas natsismi vastu!" kõlab Vene saatkonna ühismeediapropaganda.

Säärane kanne tõi loomulikult kaasa tuhandete säutsude jagu kurjustamist ja sõimu Venemaa suunal, sh imestamist, kuidas Twitter midagi sellist üldse avaldada lubab.

Kops läks üle maksa ka Saksamaa saatkonnas LAVis.

"Vabandust, aga me ei saa siinkohal vaikida, see on lihtsalt liiga küüniline. See, mida Venemaa Ukrainas, on süütute laste, naiste ja meeste tapmine omakasu eesmärgil. See pole kindlasti "natsismi vastu võitlemine". Häbi kõigile, kes selleni on langenud. (Kahjuks oleme me omamoodi natsismi eksperdid.)," kõlas Saksa saatkonna vastusäuts.

Hiljem sekkus veel Venemaa saatkond UKs ja sõnavahetus jätkus.

Üleilmsed ühismeediavõrgustikud on küll piiranud Venemaa valitsuse kontrolli all olevate meediakanalite postitute levikut, kuid on äärmiselt aeglased ja kohati võimetud võitluses sõjapropagandaga.

Erakordselt aktiivseks on Twitteris muutunud ka Venemaa saatkond Tallinnas, peamiselt vahendab ka siiski Venemaa välisministeeriumi teadaandeid ja ka sajatusi eestlaste aadressil.

Jaga
Kommentaarid