Toyota oli 342 müüdud sõiduautoga edukaim automarkidest, esikolmikusse mahtusid ka Škoda ja KIA, vastavalt 205 ja 102 autoga.

Mudelitest vallutas edetabeli tipu Toyota RAV4, millised anti klientidele üle 155, järgnesid kaks Škoda mudelit, Octavia ja Kodiaq, vastavalt 85 ja 56 autoga.

Kui vaadata aga aasta esimesi kuid kokku, siis Toyota RAV4 on juhtimas ka seda tabelit. Kõrgel kuuendal kohal on 83 müüdud autoga KIA oma uue peremaasturiga Sportage ka selles tabelis:

Eesti uute sõiduautode turul jätkus langus ka veebruaris, mil klientidele anti üle 1409 uut sõiduautot ja 390 uut tarbesõidukit.

Võrreldes möödunud aasta veebruariga langes uute sõiduautode müük 13,6%. Alanud aasta kahe kuu kokkuvõttes on Eestis müüdud 3133 uut sõiduautot, mis jääb eelmise aasta sama perioodi tulemusele alla 13,3%.

„Autosektori igapäraseks saanud probleemid ja mured - eelkõige rohepööre ja tarneprobleemid, mis veel lõplikult lahenenud ei ole, on tänaseks juba 10 päeva meie kodu lähedal toimuva sõja mõjul oma tähtsust minetanud. Muutumas on nii taustsüsteem, kui ka väärtushinnanguid. Tarneahelaid mängitakse taaskord ümber ja lõplikku mõju on veel vara hinnata. Ukraina abistamisse panustatakse laial rindel - kes otsetoetustega, kes oma ukrainlastest töötajate ja nende perede igakülgsel abistamisel, kes muul viisil. Nagu ka teistest majandussektoritest, on ka autoettevõtetest läinud spetsialiste kodumaale sõtta," kommenteeris AMTELi tegevjuht Arno Sillat.

Segmentidest moodustas veebruaris suurima osakaalu 35,8 protsendiga keskmiste maasturite müük, järgnesid väiksema keskklassi autod (17%) ja väiksemad maasturid (15,8%). Alternatiivkütuseid kasutavate sõiduautode osakaal oli kogumüügist 42%, sealhulgas müüdi hübriidautosid 521, elektriautosid 42 ja CNG gaasiautosid 31.