Otsust kinnitas NPRile TikToki pressiesindaja ning see tähendab, et EL-i riikide kasutajad ei pääse ligi RT ja Sputniku postitatud lehtedele ega sisule.

"Oleme saanud mitmetelt valitsustelt ja EL-ilt taotlused astuda samme seoses Venemaa riigi kontrolli all oleva meediaga. Arvestades praeguse olukorra erandlikkust, piirame praegu juurdepääsu RT-le ja Sputnikule kogu EL-is," ütles eile Facebooki emaettevõtte Meta globaalsete suhete asepresident Nick Clegg.

Microsoft teatas esmaspäeval, et ei kuva RT ega Sputniku sisu oma Microsoft Start uudistevoos ega MSN.com-is ning lükkab nende pakutavad vasted Bingi otsingutulemustes alla.

Kõik need platvormid astusid need sammud pärast seda, kui Euroopa Liidu president Ursula von der Leyen teatas pühapäeval Kremli meediamasinate Sputniku ja RT keelustamisest Euroopa Liidus.

"Riigile kuuluvad Russia Today ja Sputnik ning nende tütarettevõtted ei saa enam Putini sõja õigustamiseks valesid levitada," säutsus ta Twitteris.

RT Facebooki põhilehel on enam kui 7 miljonit jälgijat ja YouTube'i kanalil 4,6 miljonit tellijat. Google ja Facebook blokeerivad Venemaa riigimeediat ka Ukrainas.

Twitter teatas eile, et paneb Venemaa riigimeedia säutsudele hoiatussildid. Oma uute filmide levitamise peatamisest Venemaal teatasid Warner Bros. ja Disney. Netflix viskas aga oma levitatavate kanalite nimekirjast välja ligi 20 Venemaa telekanalit.

Jaga
Kommentaarid