„Eestis on sõja õhutamine ja -propaganda kuritegu,“ ütles justiitsminister Maris Lauri Fortele, viidates karistusseadustiku paragrahvile 92, mille kohaselt on kuriteole kaasaaitamine on karistatav.

„Need kanalid, mis tegelevad sõja õhutamise ja propagandaga, tuleb sulgeda koheselt. Täna, sel tunnil!“ kõlab ministri kommentaar.

Venemaa alustas täna varahommikul koos Valgevene ja Moldova separatistliku piirkonna Transnistriaga sõda Ukraina vastu.

Telekomiettevõtted Telia ja Elisa teatasid sel nädalal, et plaanivad lõpetada kahe kuu pärast 25. aprillil lepingud osasid Venemaa telekanaleid näitava ettevõttega Nord Print, kuna selle taust ei olevat kooskõlas Telia poolt koostööpartneritele seatavate vastutustundliku äri standarditega.

Venemaa propagandakanalite näitamise varasemat lõpetamist ei pidanud telkod võimalikuks.

Näiteks ütles Elisa esindaja, et Eesti valitsus peaks näitama samasugust initsiatiivi nagu Lätis ja Leedus, kus ametkonnad on määratlenud telekanalid, mille sisu loetakse õigusvastaseks ning nende edastamisele piirangud seadnud.

"Selline riigipoolne initsiatiiv ja tahe oleks vajalik ka Eestis, et seda pikalt teemaks olnud probleemi lõpuks ära lahendada," ütles Elisa pressiesindaja hiljuti Fortele.

Sama leidis eile telekomioperaator STV. "STV arvestab avaliku arvamusega ja loodab saada pädevatelt riigiasutustelt ametliku seisukohta, mis hakkab sisaldama teavet Venemaa telekanaleid esindavate ettevõtete EL-i sanktsioonide rikkumistega seotud otsuste kohta," ütles STV juhatuse liige Dmitri Kuzmin.

Jaga
Kommentaarid