Tootja teatel viis selle otsuseni laetavate neljaveoliste hübriidide edu maailmaturgudel ning see on järjekordne samm täielikul üleminekul elektriautodele Euroopas.

„Uued mudelid täiendavad laetavate neljaveoliste hübriidide valikut, mis praegu moodustavad 25 protsenti automargi Euroopa müügist," ütleb Jeepi Eesti esindaja United Motorsi müügijuht Leino Luik.

Luige sõnul jõuab sel sügisel Baltimaade turule Jeepi kõige luksuslikum, hübriidmootoriga Jeep Grand Cherokee 4 xe uus versioon.

Uutel Jeep Compassi ja Renegade mudelitel on täiustatud hübriidsüsteem: uus neljasilindriline 1,5-liitrine turbobensiinimootor Global Small Engine'i perekonnast, mis annab koos uue seitsmekäigulise 7HDT300 topeltsiduriga automaatkäigukastiga 130 hj võimsuse ja 240 Nm maksimaalse väändemomendi.

Elektrimootor lülitub masinatel automaatselt sisse sõiduki käivitamisel, väikese kiirusega sõitmisel, aeglustamisel või parkimisel.

Autode sisemuse muudab eriliseks see, et istmete kangas on tehtud materjalist, mis on valmistatud Vahemere kalurite poolt püütud plasti töötlemisel.

Autod on ühendatud mitmesuguste Uconnect-teenustega, mida saab kasutada ka mobiilirakenduse kaudu nutikellas. Neid rakendusi saab kasutada ka hääljuhitavate assistentide Amazon Alexa ja Google Assistant kaudu. Mobiilirakendus võimaldab autojuhtidel helistada oma asukoha määramiseks ja kasutada kaugjuhtimisega funktsioone - näiteks lülitada sisse või välja tulesid, jälgida sõiduki seisukorda, olla kursis liiklusinfo ja ilmaoludega, kiiruskaamerate, huviväärsuste ja muuga.

Standardvarustuses on liiklusmärkide tuvastamine, püsikiiruse hoidja, juhi võimaliku väsimuse või lühiajalise keskendumisvõime kaotuse hoiatussüsteem, automaatne hädapidurdus ning jalakäijate ja jalgratturite (ainult Compassi mudelitel) tuvastussüsteem.

Euroopa turule tulevad mudelid sisaldavad ka kiirteedel kasutatavat teise taseme isejuhtimise süsteemi, mis aitab automaatselt valida kiirust ja püsida oma sõidurajal.

Uued laetavad Jeepi hübriidid jõuavad klientideni neljas erinevas modifikatsioonis: Longitude, Night Eagle, Limited ja S.