Greenergy Data Centers'i andmekeskuse rajamine võttis ideest kuni uste avamiseni enam kui viis aastat ning selles osalesid eksperdid kuuest riigist.

„Täna avatud kompleks vastab kõrgeimatele rahvusvahelistele turvastandarditele ning sihib turu keskmisest 25% paremat energiaefektiivsust," selgitas andmekeskuse idee autor Kert Evert.

Keskuse suurusest annab tema sõnul aimu fakt, et täismahus suudab kolmest andmekeskusest koosnev kompleks mahutada ühe serveri iga kaheksa Eesti elaniku kohta. Täna avatud esimese hoone pindala on 14500 ruutmeetrit. Kompleksi planeeritud koguvõimsus on 31,5 MW ehk keskuse elektriühendused suudaksid katta näiteks mõne väiksema Eesti linna energiavajaduse.

Kuna andmekeskus peab olema valmis ootamatusteks ja alati toimima, siis on kompleksi iga oluline tugisüsteem dubleeritud. Kohati on ka varusüsteemidel varusüsteemid. Näiteks fiiberoptilisi sidekaableid saabub keskuse territooriumile lausa kaheksa ning majja jõuavad need neljast erinevast küljest.

Andmekeskuse turvalisuse eest hoolitsevad turvaaiad, teetõkked, liikumis- ja soojussensoritega pöördkaamerad ning kogu kompleksi katab 360 kaameraga jälgimissüsteem. Andmekeskusesse pääsevad vaid selleks volitatud isikud, mida muuhulgas tagab biomeetriline isikutuvastus.

Keskuse rajamist rahastas Kolme mere investeerimisfond. Fondis on üheks investoriks teiste hulgas ka Eesti riik.