Reklaamis kutsutakse üles tegema spordiennustuse pakkumisi seoses Pekingis toimuvate olümpiamängudega. Selle allosas seisab ka hoiatus, et tegemist on hasartmängureklaamiga.

Tarbijakaitse- ja tehnilise järelevalveameti esindaja Aap Andreas Rebas ütles Forte edastatud fotot kommenteerides, et sellel kujutatud reklaam viitab võimalusele ennustada Pekingis toimuvate taliolümpiamängude tulemusi, mistõttu on tegu spordiennustuse ehk toto reklaamiga.

„Toto reklaam on välireklaamina keelatud, seega ei ole tegu lubatud reklaamiga," ütles Rebas. „Täname reklaamile tähelepanu pööramast. TTJA võtab reklaami tellijaga esimesel võimalusel ühendust."

Reklaamiseaduse § 292 ütleb, et toto reklaam on välireklaamina keelatud, välja arvatud juhul, kui see on avaldatud koos sponsorteatega. Antud reklaamis mingisugust sponsorteadet ei eksisteeri.

Uuendatud teisipäeval kell 5:14: TTJA teatas ööl vastu teisipäeva, et ametile on jõudnud info kohaselt võib siiski reklaamis võib olla esitatud ka sponsorteavet.

"Toto välireklaam koos sponsorteatega on lubatud. Algatasime menetluse ning oleme kogumas tõendeid ja hindamas olukorda," ütles Rebas.

Reklaami tellijaks on Olympic Entertainment Group.

Rebas märkis, et enne ettekirjutuse tegemist peab TTJA juhtima tähelepanu rikkumise olemusele ning andma isikule võimaluse rikkumine ise kõrvaldada või oma vastuväited esitada. Kui rikkumine jätkub võib TTJA teha ettekirjutuse ehk kohustada isikut rikkumist kõrvaldama. Ettekirjutuse täitmata jätmise korral rakendatakse sunniraha ülemmääras 3200 eurot.