"Meede kaob. Me teeme lõpu sotsiaalse distantseerumise soovitusele," ütles peaminister Jonas Gahr Store pressikonverentsil.

"Nüüd saame suhelda nagu tegime seda varem - ööelus, kultuuriüritustel ja muudel seltskondlikel üritustel. Ja busside, rongide ja praamidega tööle ja koju sõites," rääkis ta.

Norra kaotas juba kuu alguses enamiku teistest koroonanõuetest, sealhulgas kaugtöö ning rahvakogunemiste mahu ning alkoholimüügi piirangud.

Pärast positiivset COVID-testi on nüüd vaid soovituslik neli päeva isolatsioonis püsida ning hingamisteede haigussümptomitega lapsed ei pea enam koroonatesti tegema.

Gahr Store rõhutas siiski, et pandeemia ei ole lõppenud, ning soovitas vaktsineerimata ja riskirühmade inimestel jätkata sotsiaalset distantseerumist ja kanda maske seal, kus distantseerumine pole võimalik.

Norra Rahvatervise Instituut (FHI) teatas, et riik ei ole veel jõudnud omikronilaine haripunkti, kuid seda on peagi oodata. Agentuuri direktor Camilla Stoltenberg ütles ajakirjanikele, et haiglaravile sattunute arv on viimase nädala jooksul kasvanud 40 protsenti.

Norras on 91 protsenti täiskasvanud elanikkonnast vaktsineeritud.