Ilmavalgust näeb täpsemalt kolm uut mobiilimudelit - tootjaks niisiis Lõuna-Korea kontsern Samsung ja toomiskohaks tehased Vietnamis. Üleilmse esitluse otseülekanne:

Suurim ja võimekaim uustulnukatest on Galaxy S22 Ultra, mis on ühtlasi puutepliiatsiga versioon ehk nüüdseks manala teed läinud Note-seeria järeltulija. Ülejäänud kaks kannavad nime S22+ ja lihtsalt S22, millel pole muud sisulist ega välimuslikku erinevust, kui esimene on lihtsalt pisut suurem.

Samsung Galaxy S22

Esmamulje kohaselt pole uutel seadmetel võrreldes eelmise S21 seeria esindajatega just üleliia palju erinevusi ei disainilt ega sisult. Kui panna kõrvuti mudelid S22 ja S21, siis uuem seade on täpselt sama lai aga mõned millimeetrid lühem ning nüüd on ka tagakülg täiesti lame ja ilma ümarate servadeta. Kõik nupud ja avad asuvad täpselt samades kohtades ning ka kaamerakomplekt on äravahetamiseni sarnane. Uuemal seadmel on aga lisandunud päris sümpaatne matt roheline toon - nagi see ka piltidel näha on.

S22 (vasakul) vs S21

Nii seadmete esi- kui tagakülg on kaetud uusima ja tugevaima Gorilla Glass Victus kaitseklaasiga, mis on ligi 50% vähem vastuvõtlik erinevatele füüsilistele kriimustustele ja muudele mehhaanilistele kahjustustele. IP68 standardile vastav veekindlus tähendab, et seadme võib Samsungi kinnitusel pooleks tunniks muretult magedasse (mitte mere- ega basseini-) vette pista.

Kusjuures, nii võivat seda teha ka S22 Ultra telefoniga juhul, kui sellest on puutepliiats välja võetud. Sisuliselt peaks saama vee all ekraanile kirjutada. Seda võimekust ei saanud me muidugi jätta proovimata. Ja see töötas, me tõesti saime puutepliiatsiga kaussi uputatud telefoni ekraanile kirjutada ilma, et vesi kuskile sisse tungiks ja midagi ära rikuks:

Samsung on kinnitanud ka seda, et tegemist on kõige eredamate ekraanidega mobiilidega, mida ta iial tootnud on. Kahel suuremal telefonil on ekraani eredus koguni kuni 1750 nitti (mõõdetud välitingimustes) ja väiksemal kuni 1300 nitti.

Mis puutub ekraani adaptiivne värskendussagedust, siis S22 Ultral on see 1-120 Hz ja kahel ülejäänud 10-120 Hz- sõltuvalt sellest, mida ekraanilt parasjagu vaadata. Eelmise aasta mudelitel oli alumine ots märksa kõrgemal: Ultral 11 ja teistel 48 Hz - seega on vahemik märgatavalt kasvanud ja eesmärgiks on energia kokkuhoidmine.

Mudelitest suurimal Galaxy S22 Ultral on 6,8-tolline QHD+ resolutsiooniga Dynamic AMOLED 2X ekraan, keskmisel Galaxy S22+ mudelil 6,6-tolline FHD+ resolutsiooniga ekraan ja kõige väiksemal Galaxy S22 mudelil 6,1-tolline FHD+ resolutsiooniga ekraan.

Samsung Galaxy S22

Aku mahutavus on seadmetel suuremast alustades 5000, 4500 ja 3700 mAh. Esmakordselt on Samsungi telefonides 4 nm protsessor, milleks on Euroopas müüdavatel mudelitel Samsungi enda toodetud Exynos 2200. Seega on protsessid kiiremad ja kuumenevad vähem ning ka akude mahutavus võib olla väiksem. Graafika on sellel eelkäijaga võrreldes kuni 17 protsenti sujuvam ja üleüldine „nutikus" koguini 100 protsenti parem.

Jõudsime kiirelt teha seadmetega ka esimesed fotod ja siinkohal tuleb tunnistada, et Galaxy S22 Ultra kaamera kvaliteet on kahest ülejäänud mäekõrguselt üle.

Lihtne näide. Umbes viie meetri kaugusel hämaras toas olev väike kell - proovisime tuvastada, mis on sellele väga väikese kirjaga täpselt kirjutatud. S22 Ultra puhul on tekst täiesti selgelt loetav, S22 andis tulemuseks lihtsalt kõverjoone, mis ei meenutanud sugugi teksti. Samas, Maakri tänaval varahommikul tehtud tavarežiimis fotode puhul pole kvaliteedil sisuliselt üldse vahet. Ultraga tehtud näited sellised:

Galaxy S22 Ultra tagaküljel on neli kaamerat - 12 MP ülilainurkkaamera, 108 MP põhikaamera 10 MP 3X telefotokaamera ja 10 MP 10X telefotokaamera. S22 ja S22+ tagaküljel on kolm kaamerat - 12 MP ülilainurkkaamera, 50 MP põhikaamera ja 10 MP 3X telefotokaamera.

Samsungi teatel on seadme kaameratel pikslite füüsiline suurus võrreldes eelkäijatega suurem: S22 Ultral on see 2,4 mikromeetrit ja ülejäänud kahel 2 mikromeetrit (S21l oli see 1,8 mikromeetrit). Selle tulemusel pääseb valgust kaamerasse rohkem isegi juhul, kui megapikslite näitaja on kaameral väiksem - piksel on justkui aken, mis võtab vastu valgust.

Mis puutub suurendamisse, siis Ultral on 100x digisuum ja lisaks 10X ja 3X optilise suumiga objektiivid. Põhikaamera on ultral 108-megapiksline. S22 ja 22+ telefonidel on 3X optiline ja 30X digitaalne suum.

Failide ja muu info talletamiseks on S22 Ultral 12GB muutmälu ja kuni 512 GB salvestusruumi. S22 ja S22+ mudelitel on 8GB muutmälu ja kuni 256 GB salvestusruumi.

Uusi Galaxy S22 seeria nutitelefone on võimalik eeltellida alates tänasest ja poodidesse jõuavad telefonid 25. veebruaril.

...ning jah, kui olime kirjutamise vee all lõpetanud, siis võtsin telefoni kausist välja, panin puutepliiatsi pesasse tagasi ja telefon ei teinud piiksugi - töötas rahulikult edasi:

Samsung Galaxy S22